Λακωνία: Στήθηκε ο εθελοντικός σταθμός της Πετρίνας

Λακωνία: Στήθηκε ο εθελοντικός σταθμός της Πετρίνας

Στη γενική συγκέντρωση των εθελοντών πυροσβεστών και των ομάδων Πολιτικής Προστασίας της Δημοτικής Ενότητας Σμύνους, που ανήκουν στην περιοχή ευθύνης του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού Πετρίνας, παρευρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης.

Παρουσία του διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου αντιπύραρχου Κωνσταντίνου Γραφάκου και του διοικητή του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού Πετρίνας πυρονόμου Βασίλη Αραχωβίτη, ο αντιπεριφερειάρχης χαιρέτισε την εκδήλωση και επαίνεσε την προσπάθεια που γίνεται για τον αντιπυρικό σχεδιασμό και την ανάπτυξη δράσεων, οι οποίες αποσκοπούν στην πρόληψη αλλά και στην επιτήρηση του πεδίου, κατά τις επικίνδυνες ημέρες για πυρκαγιές.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο Θ. Βερούτης, “ο θεσμός του εθελοντή πυροσβέστη δίνει τη δυνατότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να ενισχύσει τον ρόλο της και να συνδράμει ουσιαστικά την πολιτεία στα θέματα προστασίας του φυσικού πλούτου της περιοχής της, καθώς και της προστασίας της ζωής και της περιουσίας των πολιτών της από διάφορους κινδύνους. Επίσης συμβάλει θετικά στη διαμόρφωση μιας νοοτροπίας που θέλει τον πολίτη ενεργό και υπεύθυνο στα θέματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος”.

πηγή είδησης και πηγή φωτό: www.ppel.gov.gr

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις