Δ. Χαρίτου: Να αποκατασταθεί η καμένη δασική έκταση στις Σπάπες

Δ. Χαρίτου: Να αποκατασταθεί η καμένη δασική έκταση στις Σπάπες

Στο σημείο της πυρκαγιάς σε δασική έκταση δίπλα στον οικισμό παλιννοστούντων Ποντίων του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών, βρέθηκε ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου, όπου ενημερώθηκε από τον δήμαρχο Ντίνο Χαριτόπουλο και τον πρόεδρο ΚΕΜΑΣ Ηλία Εμιρζά για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή.

Όπως έκανε γνωστό ο δήμαρχος η εκτεταμένη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της 9ης Ιουλίου έφτασε πολύ κοντά στον οικισμό, απείλησε σπίτια, αλλά η έγκαιρη αντιμετώπισής της από τις Αρχές με την εκκένωση του οικισμού, την κατάσβεση από επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και τα μέτρα προστασίας (αντιπυρικές ζώνες), είχε ως αποτέλεσμα να μην έχουμε απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και σε περιουσίες. Όμως η φωτιά προκάλεσε ζημιές σε πολλές εκατοντάδες στρέμματα πευκοδάσους, έναν πνεύμονα πρασίνου για την περιοχή.

Όπως τόνισε ο βουλευτής, η πυρκαγιά αυτή ανέδειξε την ανάγκη περαιτέρω αντιπυρικής θωράκισης της περιοχής, ενώ καυτηρίασε το γεγονός ότι το ειδικό ελικόπτερο κατάσβεσης πυρκαγιών που όφειλε να είναι από τα μέσα Ιουνίου στο αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης, δυστυχώς δεν είναι ακόμη στη θέση του.
Αυτό που επείγει τώρα, όπως προέκυψε από τη συνομιλία του βουλευτή με τον δήμαρχο, είναι να ληφθούν όλα τα μέτρα αποκατάστασης των καμένων δασικών εκτάσεων. Ταυτόχρονα να εκτελεστούν τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα, ώστε να αποτραπούν πλημμυρικά φαινόμενα. Κοινή ήταν η διαπίστωση για την ανάγκη ενίσχυσης του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σαπών και του Κέντρου Υγείας Σαπών, που καλύπτουν τις ανάγκες μίας μεγάλης περιοχής με ορεινούς και απομακρυσμένους οικισμούς και ιδιαίτερα γεωγραφικά χαρακτηριστικά.
Ο βουλευτής ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την ενημέρωση, με τον οποίον άλλωστε ήταν σε συνεχή επικοινωνία, όπως επίσης και με τον διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Ροδόπης και την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δασών Ροδόπης. Ο βουλευτής συνομίλησε και με πυροσβέστες, που συνεχίζουν να βρίσκονται και σήμερα στο σημείο της φωτιάς επιτηρώντας για τυχόν αναζωπυρώσεις, τους οποίους ευχαρίστησε για τη συμβολή της, όπως και το σύνολο των φορέων και των εθελοντών.

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις