Δεν αποζημιώθηκαν ακόμη οι κτηνοτρόφοι για τον κορονοϊό

Δεν αποζημιώθηκαν ακόμη οι κτηνοτρόφοι  για τον κορονοϊό

Ακόμη δεν έχουν λάβει τα 4 ευρώ ανα κεφαλή ζώου οι Κτηνοτρόφοι, ως αποζημίωση λόγω κορονοϊού.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Καβάλας, Νίκος Δημόπουλος, έκανε λόγο για μεγάλες καθυστερήσεις από πλευράς Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ως προς την έγκριση του θέματος από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
«Μας ενημέρωσαν πως μια και η έγκριση από την ΕΕ ήλθε πριν δέκα μέρες, η πληρωμή θα πρέπει να γίνει στις πρώτες μέρες του Αυγούστου. Αλλιώς τον Σεπτέμβριο. Τα χρήματα αυτά έστω και φιλοδώρημα που είναι, θα πρέπει να δοθούν άμεσα», υποστήριξε ο κ. Δημόπουλος.
Επίσης ένα μεγάλο θέμα είναι η ανοικτή τιμή πώλησης γάλακτος, χωρίς δέσμευση συμβολαίων με τις εταιρείες που απορροφούν το γάλα.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την πολύ χαμηλή τιμή του γάλακτος, κάτι για το οποίο από το φθινόπωρο και μετά οι Κτηνοτρόφοι, φαίνονται αποφασισμένοι να το διεκδικήσουν.
Τέλος οι Κτηνοτρόφοι της ΑΜ-Θ, αναμένουν μέσα στον Αύγουστο, όπως είχε υποσχεθεί την επίσκεψη του ΥΠΑΑΤ, Μάκη Βορίδη.

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις