Κουφονήσια: Υπάλληλος εισέπραττε τέλη για νόμο που έχει καταργηθεί εδώ και 4 χρόνια

Κουφονήσια: Υπάλληλος εισέπραττε τέλη για νόμο που έχει καταργηθεί εδώ και 4 χρόνια

Μπορεί ο νόμος 4442/2016 να έχει καταργήσει τα τέλη για μουσική στα καταστήματα και για επέκταση ωραρίου λειτουργίας τους, όμως ένας υπάλληλος κοινότητας στα Κουφονήσια, σκέφτηκε να το εκμεταλλευτεί και ...τα εισέπραττε κανονικά 4 χρόνια για λογαριασμό του.

Η κομπίνα του υπαλλήλου αποκαλύφθηκε προ μερών, όταν η ομάδα των αστυνομικών του σταθμού Κουφονησίων πήρε εντολή να ελέγξει τις άδειες των καταστημάτων.

Από τον έλεγχο, προέκυψε ότι 30 επιχειρηματίες κατέβαλλαν ετησίως στην κοινότητα 150 ευρώ, για άδεια μουσικής και επέκταση της άδειας ωραρίου των καταστημάτων τους.

Ο διοικητής του τμήματος, από τις εξηγήσεις που έδωσαν 11 από τους επιχειρηματίες, κατάλαβε ότι τη «δουλειά» την έκανε συγκεκριμένος υπάλληλος.

Μετά τις καταθέσεις, οι άνδρες του Αστυνομικού Σταθμού Κουφονησίων έκαναν έφοδο στην κοινότητα, κατέσχεσαν τα αρχεία και του πέρασαν χειροπέδες.

Ο υπάλληλος δεν αποδέχθηκε τίποτα απολύτως, ωστόσο σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη, δωροληψία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Οι έρευνες συνεχίζεται για να διαπιστωθεί αν και άλλοι καταστηματάρχες, έχουν πέσει θύματα του υπαλλήλου.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις