Ισπανία: Επιθέσεις από όρκες σε ακτές της Γαλικίας – Απαγόρευση μικρών ιστιοφόρων

Ισπανία: Επιθέσεις από όρκες σε ακτές της Γαλικίας – Απαγόρευση μικρών ιστιοφόρων

Προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας ιστιοφόρων σε τμήμα των βορειοδυτικών ακτών της επέβαλε η Ισπανία, μετά τις επιθέσεις από όρκες εναντίον πολλών σκαφών τις τελευταίες εβδομάδες.

Τα ιστιοφόρα μήκους κάτω των 15 μέτρων απαγορεύονται μεταξύ των λιμανιών Πριορίνο Γκράντε και Εστάθα ντε Μπάρες στην περιοχή της Γαλικίας, στη βορειοδυτική Ισπανία, σε μια έκταση εκατοντάδων χιλιομέτρων της ακτογραμμής. Το μέτρο έχει στόχο να προστατεύσει «τόσο τους ανθρώπους όσο και τις όρκες», ανακοίνωσε το ισπανικό υπουργείο Μεταφορών.

Η πρώτη επίθεση όρκας εναντίον ενός ιστιοφόρου σημειώθηκε στις 19 Αυγούστου. Ακολούθησαν και άλλες επιθέσεις που προκάλεσαν ζημιές σε πλεούμενα, κυρίως στα πηδάλιά τους, όπως αναφέρει το υπουργείο.

Η απαγόρευση, που προβλέπεται να διαρκέσει μία εβδομάδα, ενδέχεται να επεκταθεί και σε άλλα τμήματα της ακτογραμμής «που ακολουθούν τις μεταναστευτικές οδούς» της όρκας, ενός είδους που θεωρείται «ευάλωτο» στην Ισπανία.

Βίντεο που αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει όρκες να κολυμπούν κοντά σε ένα γιοτ, τον Αύγουστο, κατά μήκος των ακτών της Γαλικίας, προτού οι επιβαίνοντες συνειδητοποιήσουν ότι το πηδάλιο είχε υποστεί ζημιές.

Σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση WWF, οι όρκες ζυγίζουν έως 6 τόνους, ενώ το μήκος τους φθάνει τα 10 μέτρα.

Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP)

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις