Αμύνταιο: Στις 30 Σεπτεμβρίου η δοκιμαστική λειτουργία των λέβητων βιομάζας για τη τηλεθέρμανση

Αμύνταιο: Στις 30 Σεπτεμβρίου η δοκιμαστική λειτουργία των λέβητων βιομάζας για τη τηλεθέρμανση

Σε δοκιμαστική λειτουργία θα τεθούν την ερχόμενη Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου οι δύο μονάδες βιομάζας, ισχύος 15 MWh έκαστη, για τη τηλεθέρμανση στο Αμύνταιο, στη Λεβαία και στον Φιλώτα, ενώ όπως ανέφερε ο δήμαρχος Αμυνταίου, Άνθιμος Μπιτάκης, στην ΕΡΤ Φλώρινας επιδιώκεται και η σύνδεση με το δίκτυο της λιγνιτικής μονάδας Πτολεμαϊδα 5.

Η επίσημη λειτουργία της τηλεθέρμανσης, όπως είπε ο κ. Μπιτάκης, θα ξεκινήσει στις 10 Οκτωβρίου, ενώ επισήμανε ότι με τις δύο αυτές μονάδες επιτυγχάνεται η δημιουργία θερμικής ενέργειας από την καύση βιομάζας, με απώτερο σκοπό  τον περιορισμό του περιβαλλοντικού αποτυπώματος στο σύστημα τηλεθέρμανσης, αλλά και να καλυφθεί το κενό που δημιουργήθηκε από την παύση λειτουργίας του ΑΗΣ Αμυνταίου –  Φιλώτα.

Ο κ. Μπιτάκης σημείωσε  ακόμα ότι  ο Δήμος Αμυνταίου αποσκοπεί στη σύνδεση των τηλεθερμάνσεων με το δίκτυο της λιγνιτικής μονάδας Πτολεμαϊδα 5 που βρίσκεται υπό κατασκευή και αναμένεται η κατακύρωση μίας τριπλής συμφωνίας μεταξύ Αμυνταίου, Πτολεμαΐδας και Κοζάνης.

 

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις