Στο Κολυμβητήριο Χανίων οι μετανάστες που διασώθηκαν στα Σφακιά

Στο Κολυμβητήριο Χανίων οι μετανάστες που διασώθηκαν στα Σφακιά

Στα Χανιά θα μεταφερθούν τελικά οι μετανάστες που εντοπίστηκαν σε ακυβέρνητο σκάφος στη θάλασσα των Σφακίων.

Οι 59 μετανάστες και πρόσφυγες, ανάμεσά τους πέντε παιδιά, θα μεταφερθούν στις 9 το βράδυ με λεωφορεία, στις εγκαταστάσεις του Κολυμβητηρίου στο Ακρωτήρι.

Οι διαβουλεύσεις που προηγήθηκαν ήταν πυρετώδης, αφού αρχικά ο Δήμαρχος Χανίων δήλωσε αδυναμία φιλοξενίας του, δεδομένου ότι στο Κολυμβητήριο φιλοξενούνται ήδη εδώ άλλοι μετανάστες, τα έξοδα της διαβίωσης αλλά και της καθαριότητας των οποίων, καλύπτει ο δήμος από ίδιους πόρους.

Τελικά, και αφού υπήρξε δέσμευση από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, ότι οι παραμένοντες στον χώρο θα αναχωρήσουν απόψε για Αθήνα, αλλά και επειδή είχε δημιουργηθεί μια αδιέξοδη κατάσταση αφού κανένας Δήμος δεν διαθέτει ειδικά διαμορφωμένους χώρους που να διασφαλίζουν και το υγειονομικό πρωτόκολλο, ο κ. Σημανδηράκης αποδέχθηκε να φιλοξενήσει τη νέα ομάδα προσφύγων.

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις