«Πράσινες» – ‘Έξυπνες» και «Έικαστικές» παρεμβάσεις στο παραλιακό μέτωπο της Ελευσίνας

«Πράσινες» – ‘Έξυπνες» και «Έικαστικές» παρεμβάσεις στο παραλιακό μέτωπο της Ελευσίνας

Σημαντικές παρεμβάσεις μετά την απομάκρυνση των ναυαγίων, πραγματοποιεί ο Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνας, με αποτέλεσμα να αποκτά νέα εξωραϊσμένη όψη αποκτά το παραλιακό μέτωπο της πόλης.

Οι παρεμβάσεις ήταν η αλλαγή στον ηλεκτροφωτισμό που πραγματοποίησε ο Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε.) ΑΕ στη Χερσαία Ζώνη Λιμένα (ΧΖΛ) αρμοδιότητάς του.

Όπως αναφέρει ο Ο.Λ.Ε.: «Το έργο υλοποιήθηκε κατόπιν σχετικής απόφασης του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ο.Λ.Ε. ΑΕ κ. Απόστολου Καμαρινάκη και εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό τεχνικών εργασιών του Οργανισμού, που στόχο έχουν την αναβάθμιση της εικόνας του παραλιακού μετώπου της Ελευσίνας εν όψει της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης.

Ειδικότερα, ο Ο.Λ.Ε. ΑΕ αντικατέστησε με ιδίαν δαπάνη τους παλαιούς λαμπτήρες στους στύλους ηλεκτροδότησης με σύγχρονους λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας τύπου LED, για την ασφαλέστερη διέλευση των κάτοικων και την ενεργειακή αναβάθμιση της περιοχής.

Παράλληλα, στην αναβάθμιση της εικόνας του παραλιακού μετώπου της πόλης συνέβαλε και το πέρας της εικαστικής παρέμβασης στις εξωτερικές όψεις των δύο ανακαινισμένων κτηρίων του Ο.Λ.Ε. ΑΕ.

Πρόκειται για το μικρό πέτρινο περίπτερο στη θέση πρώην “Φωνιάς” και το κτίριο στην είσοδο της προβλήτας της πρώην Αμερικανικής Βάσης, τα οποία υπήρξαν επί σειρά ετών εστίες μόλυνσης και εγκατάλειψης.
Σήμερα τα δύο κτήρια αποτελούν σημεία αναφοράς στην παραλία της πόλης καθώς οι εξωτερικές τους όψεις αποτελούν τον καμβά για τη δημιουργία σύγχρονής τοιχογραφίας (graffiti) με αναφορές στην ιστορία και τα αρχαία σύμβολα της πόλης της Ελευσίνας σε συνδυασμό με τη θάλασσα. Τα δύο κτήρια σχεδιάζεται να φιλοξενήσουν πολιτιστικές δράσεις του Ο.Λ.Ε. ΑΕ και εκδηλώσεις της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης.

Επίσης, στο πλαίσιο της υλοποίησης του σχεδιασμού για την ανάδειξη ξεχωριστά κάθε πλατείας και κοινόχρηστου χώρου στη χερσαία ζώνη λιμένος Ελευσίνας, το προσεχές διάστημα ο Ο.Λ.Ε. ΑΕ πρόκειται να τοποθετήσει και σύγχρονου τύπου “έξυπνα” παγκάκια, τα οποία θα διαθέτουν σύστημα φόρτισης κινητού τηλεφώνου και δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο (Free WiFi) μέσω της ιστοσελίδας του Ο.Λ.Ε. ΑΕ που θα αναβαθμιστεί ακόμα περισσότερο.

Σημειώνεται ότι το παραλιακό μέτωπο της πόλης έχει παραχωρηθεί στο Δήμο Ελευσίνας με σχετικές αποφάσεις του Δ.Σ. του Ο.Λ.Ε. ΑΕ και του ΤΑΙΠΕΔ. Επειδή όμως η τυπική ολοκλήρωση της διαδικασίας παραχώρησης καθυστερεί, ο Ο.Λ.Ε. ΑΕ προχώρησε στις παραπάνω παρεμβάσεις με σκοπό να αναδειχτεί το παραλιακό μέτωπο της πόλης σε χώρο περιπάτου των κατοίκων της Ελευσίνας και των επισκεπτών της.
Η Διοίκηση του Ο.Λ.Ε. ΑΕ καλεί όλους τους πολίτες να έλθουν στην Ελευσίνα και να γνωρίσουν την πόλη που έχει ανακηρυχθεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης».

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις