2 νέα κρούσματα Covid 19 στη Μεσσηνία – Σε ύψιστη ετοιμότητα το νοσοκομείο Καλαμάτας

2 νέα κρούσματα Covid 19 στη Μεσσηνία – Σε ύψιστη ετοιμότητα το νοσοκομείο Καλαμάτας

Δύο νέα κρούσματα Covid 19 γνωστοποιήθηκαν για τη Μεσσηνία από τον ΕΟΔΥ το τελευταίο 24ωρο, ενώ μονοψήφιοι ήταν και οι αριθμοί των κρουσμάτων και για τους υπόλοιπους νομούς της περιφέρειας Πελοποννήσου.

Σε κάθε περίπτωση η συγκεκριμένη καταγραφή δεν θα πρέπει να εφησυχάζει καθώς ωφελείται, όπως συμβαίνει και πανελλαδικά στα λιγότερα τεστ, που κατά κανόνα γίνονται το Σαββατοκύριακο.
Το Σάββατο επιβεβαιώθηκαν για το νομό μας 14 κρούσματα και την Παρασκευή 9 ενώ κατά πολύ χαμηλότερος ήταν και ο αριθμός των κρουσμάτων στους υπόλοιπους νομούς της Περιφέρειας.
Με σταθερό αριθμό νοσηλευομένων (κάτω από 25) συνεχίζει να λειτουργεί τις τελευταίες ώρες και η κλινική Covid του νοσοκομείου της Καλαμάτας, ενώ σύμφωνα με τα όσα δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ η διοικήτρια του νοσοκομείου Ελένη Αλειφέρη, «αυτό παραμένει σε ύψιστη ετοιμότητα με τις κλίνες στην σχετική κλινική να ανέρχονται πλέον σε 35 και με σχεδιασμό ν΄αυξηθούν περαιτέρω εφόσον αυτό καταστεί αναγκαίο. Παράλληλα είναι έτοιμες 4 κλίνες ΜΕΘ στο χώρο της Μονάδας Εμφραγμάτων, πλήρως εξοπλισμένων με τον απαιτούμενο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό αν παραστεί ανάγκη.
Σημαντική θεωρείται η στελέχωση της διαλογής για ύποπτα ή επιβεβαιωμένα περιστατικά Covid, που λειτουργεί στο χώρο της υποδοχής του Τμήματος Επειγόντων με 3 γιατρούς…
Να σημειωθεί, πως οι πολίτες μπορούν να κάνουν τεστ κορονοιού τόσο στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας (πρώην ΙΚΑ) και στο Κέντρο Υγείας Μελιγαλά και είναι προτιμότερο να μην προσέρχονται με ήπια συμπτώματα στο νοσοκομείο.»

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις