Χρ. Γιορδαμπλής: Ανάσα ρευστότητας για τις επιχειρήσεις το 12%

Χρ. Γιορδαμπλής: Ανάσα ρευστότητας για τις επιχειρήσεις το 12%

Στη διάθεση των επιχειρηματιών δικαιούχων του λεγόμενου 12% είναι πλέον όλα τα στοιχεία για τον συμψηφισμό του 12% με οφειλές τους προς τον ΟΑΕΔ.
Από τα αρμόδια υπουργεία έχει εκδοθεί η σχετική ΚΥΑ και όλες οι απαραίτητες διευκρινίσεις προς τους δικαιούχους για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η οποία διεκπεραιώνεται στα κατά τόπους Καταστήματα του ΟΑΕΔ είτε με φυσική παρουσία του δικαιούχου, είτε ηλεκτρονικά.

«Η έκδοση της ΚΥΑ στις 17 Νοεμβρίου επέλυσε όλα τα θέματα που ταλαιπώρησε για πολύ καιρό τις επιχειρήσεις ως προς την εφικτότητα συμψηφισμού των οφειλόμενων από την επιδότηση εργοδοτικού κόστους την περίοδο 2010-2015.Με την ΚΥΑ πλέον αυτή προσδιορίζεται ο τρόπος αποζημίωσης των επιχειρήσεων, εξασφαλίζοντας ότι οι επιχειρήσεις θα μπορέσουν να συμψηφίσουν τα ποσά αυτά,» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιοτεχνών-Βιομηχανιών και Εξαγωγικών Επιχειρήσεων Εβρου(ΣΒΒΕΕΕ). Χρήστος Γιορδαμπλής.

Όπως τόνισε, «η εξέλιξη αυτή είναι ένα κέρδος για την περιοχή γιατί υπήρχαν πολλές ενστάσεις στο παρελθόν για την καταβολή αυτού του ποσού. Η ΚΥΑ αυτή προσδιόρισε και έθεσε τα πράγματα θεωρούμε στη σωστή βάση αναδεικνύοντας και την αναγκαιότητα ύπαρξης ειδικών μέτρων στην περιοχή ,ώστε να υπάρχει ένας πυρήνας μεταποίησης ο οποίος δεν παύει πάντοτε να είναι πηγή ανάπτυξης και απασχόλησης.»

«Η απόφαση διακοπής του κινήτρου αυτού το οποίο συνετέλεσε στο να έρθουν πολλές επιχειρήσεις στην περιοχή ήταν μια μεγάλη ήττα για την περιοχή και ένα βήμα προς τα πίσω. Το γεγονός έστω και με τόση καθυστέρηση δίνονται τα χρήματα αυτά που το κράτος όφειλε να είχε δώσει στις επιχειρήσεις εδώ και περίπου μια δεκαετία ,επιτρέπει μια σημαντική ανάσα ρευστότητας και άρα τις επιχειρήσεις που έχουν απομείνει να πάνε μπροστά,» κατέληξε ο κ. Γιορδαμπλής

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις