Η Περιφέρεια ΑΜΘ ενισχύει 122 επιχειρήσεις αγροτικών περιοχών με 15,5 εκατ. €

Η Περιφέρεια ΑΜΘ ενισχύει 122 επιχειρήσεις αγροτικών περιοχών με 15,5 εκατ. €

Eκατόν είκοσι δύο (122) ιδιωτικές επενδύσεις σε αγροτικές περιοχές του βορείου Έβρου, της Δράμας και της Καβάλας θα ενισχύσει μέσω του προγράμματος CLLD-LEADER η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η περιφερειακή διοίκηση ανακοίνωσε τη διάθεση 15.548. 622 ευρώ, τα οποία θα κατευθυνθούν σε επενδύσεις επιχειρήσεων μεταποίησης και εμπορίας αγροτικών προϊόντων, βιοτεχνίες, εργαστήρια, καταστήματα γενικού εμπορίου και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού και της παροχής υπηρεσιών. Αθροιστικά, μαζί με τα ιδιωτικά κεφάλαια που θα επενδυθούν για την υλοποίηση των κατατεθειμένων σχεδίων, το συνολικό ποσό θα ανέλθει στα 27 εκ. ευρώ. Για την έγκριση της χρηματοδότησης που θα προέλθει από το LEADER, ενημέρωσε τους προέδρους των Αναπτυξιακών Εταιρειών Βορείου Έβρου, Καβάλας και Δράμας, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ, Χρήστος Μέτιος, στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε μαζί τους με τη συμμετοχή και του Προέδρου της ΠΕΔ/ΑΜΘ και δημάρχου Ορεστιάδας, Βασίλη Μαυρίδη.

Όσον αφορά τον βόρειο Έβρο, μέσω της Εταιρείας Έρευνας και Ανάπτυξης Βορείου Έβρου θα ενισχυθούν 19 έργα με 2.714.895 ευρώ από το LEADER, ενώ άλλα 2.090.529 θα διαθέσουν οι επιχειρήσεις. Υπενθυμίζεται ότι για τον Έβρο είχε προηγηθεί η διάθεση 2,1 εκ .ευρώ προς τη Δημοσυνεταιριστική Έβρος Α. Ε., για την ενίσχυση ιδιωτικών επενδύσεων σε αγροτικές περιοχές των δήμων Σουφλίου, Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης.

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις