Κομοτηνή: Η 2η ομιλία του Colloquium της Ειδίκευσης Γλωσσολογίας

Κομοτηνή: Η 2η ομιλία του Colloquium της Ειδίκευσης Γλωσσολογίας

Η 2η ομιλία του Colloquium της Ειδίκευσης Γλωσσολογίας θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη και ώρα 18.30, από την ερευνήτρια στη Βιβλιοθήκη της Βουλής, Μαρία Καμηλάκη με τίτλο: «Λέξεις που πληγώνουν, λέξεις που χαμογελούν».

«Μέσω των γλωσσικών μας επιλογών μπορούμε είτε να εκφράσουμε σεβασμό και αποδοχή προς τον άλλο, είτε να τον στιγματίσουμε και να τον «εξορίσουμε» συμβολικά, και λαμβάνοντας υπόψη ότι τα κρούσματα σχολικού εκφοβισμού εν γένει απασχολούν έντονα όλους τους συντελεστές της εκπαιδευτικής διαδικασίας», αναφέρουν οι διοργανωτές.

Όπως σημειώνουν «στόχος της παρουσίασης είναι η ευαισθητοποίηση γύρω από ζητήματα γλωσσικής βίας εντός του σχολικού περιβάλλοντος, αφυπνίζοντας τη μεταγλωσσική ενημερότητα».

Ο σύνδεσμος για την εκδήλωση είναι ο ακόλουθος:

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις