Α.Τσαπέκος: Αναγκαίος ο κατ΄ οίκον εμβολιασμός των κατακεκλιμένων ασθενών

Α.Τσαπέκος: Αναγκαίος ο κατ΄ οίκον εμβολιασμός των κατακεκλιμένων ασθενών

Επιτακτική χαρακτήρισε την ανάγκη κατ΄ οίκον εμβολιασμού των κατακεκλιμένων ασθενών ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης ο κος Αλέκος Τσαπέκος μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες». Όπως είπε «άμεσα οι αρμόδιοι της Πολιτείας επιβάλλεται να μεριμνήσουν και να δρομολογήσουν την κατ’ οίκον διενέργεια του εμβολιασμού για όσους συμπολίτες μας είναι κατακεκλιμένοι ή ακόμη και σε εκείνους που έχουν σοβαρότατη δυσκολία στη μετακίνηση».

Ο κος Τσαπέκος με τη συνάδελφό του κα Άσπα Τσιρλιάγκου (φώτο αρχείο ΕΡΤ φωτογράφος:Μαρία Νικολάου)

Σύμφωνα με τον κο Τσαπέκο οι άνθρωποι αυτοί που αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους προβλήματα δεν γνωρίζουν με ποιο τρόπο και πότε θα κάνουν το εμβόλιο κατά του COVID. Μάλιστα ο κος Τσαπέκος πρότεινε να υπάρξει πρόβλεψη από την πλευρά της πολιτείας ώστε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα των ραντεβού να υπάρξει και μια επιλογή εμβολιασμού από κινητή μονάδα, « ή», όπως είπε, « με τη συγκέντρωση τηλεφωνικώς των περιστατικών αυτών ανά νομό ή δήμο και την εξυπηρέτησή τους σε μέρα και ώρα που θα προσδιοριστεί στη συνέχεια».

Πρότεινε δε την επάνδρωση μικρών κινητών μονάδων με νοσηλευτικό προσωπικό χαρακτηρίζοντας άμεση την ανάγκη πρόσληψης νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Ερωτηθείς για την πορεία του εμβολιασμού κατά του Covid απάντησε ότι ο αριθμός των εμβολίων είναι μικρότερος αυτών που αρχικά είχε προβλεφθεί, έτσι ο συνολικός εμβολιασμός θα ολοκληρωθεί σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Και γι αυτό το λόγο και τα εμβολιαστικά κέντρα που σήμερα λειτουργούν , για τον ίδιο παραπάνω λόγο , είναι τα μισά από ότι αρχικά.

Να σημειωθεί ότι στον Νομό Ροδόπης σήμερα είναι δύο τα εμβολιαστικά κέντρα που λειτουργούν, στο Νοσοκομείο  Κομοτηνής και στο Κέντρο Υγείας Σαππών, ενώ θα λειτουργήσουν άλλα δύο στο Κέντρο Υγείας Ιάσμου και στο Κέντρο Υγείας Κομοτηνής ( πρώην ΙΚΑ).
Φώτο: Αλέκος Τσαπέκος Ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις