Καλές γνωριμίες και ευγλωττία απέναντι στον καλεσμένο…


* Ο Λάρυ Κινγκ πέθανε πριν από δυο μέρες, αλλά η εποχή του είχε πεθάνει προ πολλού. Αυτή η εποχή της καθησυχαστικής δημοσιογραφίας, που σέρβιρε μασημένη τροφή στα στίφη των τηλεθεατών. Καμία σκέψη με τροφή για σκέψη, βεβαίως, μιας και πρωταρχικός στόχος των άνκορμεν.. σαν τον συγχωρεμένο ήταν να μην ταράξουν τα νερά και να μην κουνηθεί η βάρκα. Και τα κατάφεραν για ένα σκασμό δεκαετίες, ώσπου κάποια στιγμή ακόμη και ο γρανιτένιος κομφορμισμός των Ηνωμένων Πολιτειών άρχισε να υποχωρεί…* Τώρα είναι της μόδας είτε η σατιρική είτε η επιθετική αντιμετώπιση της επικαιρότητας. Από τη μία δηλαδή, ευφυείς τύποι σαν τον Στήβεν Κολμπέρ, που βγάζουν γέλιο από όλα συμβαίνουν γύρω μας και προβληματίζουν δια της πλαγίας οδού τον τηλεθεατή. Κι από την άλλη οδοστρωτήρες σαν τον Τάκερ Κάρλσον, που υπερασπίζονται την κομματική γραμμή μέχρις τελευταίας ρανίδος του αίματός τους. Χώρος στη μέση δεν υφίσταται εδώ και αρκετό καιρό, από τα χρόνια του Occupy Wall Street κιόλας, από το μεγάλο κραχ του τρέχοντος αιώνος, όταν ριζοσπαστικοποιήθηκε είτε προς τα δεξιά είτε προς τα αριστερά σημαντικό τμήμα της κοινής γνώμης. Και άρχισε να απαιτεί από τους άνκορμεν να διαθέτουν κάτι παραπάνω από καλές γνωριμίες, ετοιμότητα απέναντι στην κάμερα και ευγλωττία απέναντι στον καλεσμένο…
* Οπότε ο Κίνγκ έμεινε χωρίς δουλειά, εκεί στο 2010, όταν πήρε την άγουσα από το CNN. Όχι για πολύ όμως, καθώς ο φίλος του, Μεξικανός μεγιστάνας Κάρλος Σλιμ, έφτιαξε το δίκτυο Ora TV, αποκλειστικά και μόνο για να κρατήσει τον Λάρυ στον «αέρα». Και τα κατάφερε, έστω και με σημαντικά μειωμένο ακροατήριο.
Κράτησε επίσης ζωντανό τον θρύλο της κλανιάς εκ μέρους του Λάρυ Κινγκ, καθώς όπως λένε όσοι και όσες μπαίνανε στο στούντιο την ώρα της εκπομπής ο άνκορμαν τις αμόλαγε τακτικά και αδυσώπητα. Κούφιες πάντως, για να μην τις συλλαμβάνουν τα μικρόφωνα και του χαλάσουν εντελώς το προφίλ!
- από τη στήλη του Χρήστου Ξανθάκη medioΠΙΛΑΦΟ στο newpost
Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις