Ελένη Ντελιοπούλου: Καρκινοπαθείς ξεπουλoύν τις περιουσίες τους για να εγχειριστούν ιδιωτικά

Intime

Άγνωστη ημερομηνία εμβολιασμών των καρκινοπαθών, αναβολές σε χειρουργεία και προβλήματα με τις ακτινοθεραπείες καταγγέλλει το μέλος του ΔΣ της ελληνικής ομοσπονδίας καρκίνου.

H Ελένη Ντελιοπούλου, μέλος του ΔΣ της ελληνικής ομοσπονδίας καρκίνου, μιλώντας στον Alpha 98,9 αποκάλυψε πως οι καρκινοπαθείς δεν γνωρίζουν πότε θα εμβολιαστούν, γεγονός που έχει δημιουργήσει μια σειρά προβλημάτων που τους έχουν φέρει σε απόγνωση.

«Ζητούμε την προτεραιοποίηση, αλλά αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχουν προβλήματα», τόνισε η κ. Ντελιοπούλου.
Στη συνέχεια, η ίδια περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία εν μέσω πανδημίας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καρκινοπαθείς.

«Πάρα πολλά χειρουργεία αναβλήθηκαν ή ακυρώθηκαν ή προέτρεψαν με αυτές τις καθυστερήσεις ασθενείς να πάνε στον ιδιωτικό τομέα. Προβλήματα προέκυψαν στις ακτινοθεραπείες - που προϋπήρχαν, με μεγάλη ουρά.

«Ξέρουμε άτομα που πούλησαν κάτι για να πάνε να κάνουν την εγχείρησή τους. Πούλησαν δικά τους πράγματα, όπως ένα οικόπεδο, για να κάνουν επέμβαση στον ιδιωτικό τομέα».
«Δεν μιλώ και για τους ασθενείς που έχουν να κάνουν επαναληπτικές ή αυτοί που έχουν εντοπίσει κάτι οι γιατροί τους και τα έχουν αφήσει... (...) Αν είχαν εμβολιαστεί, θα είχαν ομαλοποιηθεί όλα αυτά», πρόσθεσε η κ. Ντελιοπούλου.

Μετακίνηση ασθενών

«Υπάρχει έντονο πρόβλημα με τη μετακίνηση των ασθενών. Τεράστιο πρόβλημα. Σκεφτείτε ασθενείς από την επαρχία, κάποιοι είχαν συγγενείς που τους φιλοξενούσαν. Έκλεισαν όλες οι πόρτες. Μια κατάσταση απόγνωσης για τους ασθενείς. Εδώ ευτυχώς υπήρξε μια συνεργασία μεταξύ της ΕΛΟΚ, υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας και με τον όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς, και δόθηκαν έτοιμα διαμερίσματα για την αντιμετώπιση αυτών των ασθενών, κυρίως σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα».

 

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις