Νέα τουρκική προπαγάνδα – Σταθερές οι ελληνικές θέσεις (video)

H Τουρκία συνεχίζει τη στρατηγική των προκλήσεων και της προπαγάνδας. Λίγες ώρες μετά τη νέα αποχώρηση του «Τσεσμέ» από το Αιγαίο, λόγω καιρού, η Άγκυρα θυμήθηκε τους παράνομους μετανάστες και κατηγόρησε την Ελλάδα για βάναυση μεταχείριση προσφύγων στον Έβρο.

Στην επέτειο της αποτυχίας των σχεδίων της στον Έβρο, η Άγκυρα κατέφυγε στην προσφιλή τακτική της προπαγάνδας.

Η τουρκική διπλωματία απηύθυνε ακόμη ένα έωλο κατηγορητήριο για δήθεν επεισόδιο σε βάρος προσφύγων από στελέχη των ελληνικών αρχών σε νησαίο έδαφος του ποταμού.

«Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση και όλους εκείνους που εμπλέκονται σε push-back να σταματήσουν αυτή τη μεταχείριση που στρέφεται κατά της ανθρώπινης αξιοπρέπειας καθώς και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» σημείωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

Νωρίτερα, μέσω Twitter, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος με την γνωστή ομηρική φράση, επιβράβευσε τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων για τη νικηφόρα προσπάθειά τους στην υπεράσπιση των ευρωπαϊκών συνόρων.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, απηύθυνε μια ξεκάθαρη υπενθύμιση προς την Άγκυρα.

«Ουδείς πρέπει να μείνει με την εντύπωση ότι η Τουρκία οφείλει να δείξει καλή διαγωγή μόνο για ένα μήνα ακόμη. Η τουρκική συμπεριφορά θα συνεχίσει να παραμένει στην ημερήσια διάταξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και μετά τον Μάρτιο» υπογράμμισε ο κ. Δένδιας.

Τον θετικό αντίκτυπο της απειλής των ευρωπαϊκών κυρώσεων έναντι της τουρκικής επιθετικότητας εξηγεί στην εφημερίδα Le Figaro, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Κάθε φορά που υπάρχει μια εστία έντασης στην περιοχή, η Τουρκία αναπτύσσει τη στρατιωτική της παρουσία, εκδηλώνει μονομερείς ενέργειες και χρησιμοποιεί μια ρητορική που κρύβει μια πραγματική επεκτατική και αναθεωρητική βούληση. Πρωτίστως αυτή η συμπεριφορά υπονομεύει τη συνοχή του ΝΑΤΟ» τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Την ίδια ώρα, φρένο στις τουρκικές επιδιώξεις για λύση δύο κρατών στην Κύπρο βάζει η ανάλυση ενός εκ των σημαντικότερων εμπειρογνωμόνων για την τουρκία. Ο επικεφαλής του Κέντρου Εφαρμοσμένων Τουρκικών Σπουδών, Γκίντερ Ζόιφερτ, υποστηρίζει ότι το πλαίσιο επίλυσης του Κυπριακού αποτελεί μια κόκκινη γραμμή για όλους τους συμμάχους.

«Είναι πραγματικά δύσκολο για την Τουρκία να αμφισβητήσει το καθιερωμένο πλαίσιο λύσης για το Κυπριακό. Δεν θα γίνει αποδεκτή μια λύση δυο κρατών» σημείωσε ο Γκ. Ζόιφερτ, μιλώντας στην εφημερίδα «Η Καθημερινή».

Στην ίδια ανάλυση περιγράφεται ως κόκκινη γραμμή και η επιμονή της Τουρκίας να εμφανίζεται ως εκπρόσωπος των καταπιεσμένων μουσουλμάνων.

Πηγή: ΕΡΤ / Ρεπορτάζ: Γιώργος Παπακωνσταντίνου

www.ert.gr

Το άρθρο Νέα τουρκική προπαγάνδα – Σταθερές οι ελληνικές θέσεις (video) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις