Παράταση του lockdown “έδειξε” ο πρωθυπουργός – Προτεραιότητα το άνοιγμα του λιανεμπορίου

Η επιδημιολογική εικόνα στην Αττική αλλά και η ασφυκτική πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία φέρνει όπως όλα δείχνουν παράταση του lockdown έως και τις 16 Μαρτίου. Αυτό προκύπτει από όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός, δίνοντας έμφαση στις επόμενες δύο εβδομάδες.

«Γνωρίζω πάρα πολύ καλά ότι υπάρχει μεγάλη κούραση. Όμως πρέπει να κάνουμε μία προσπάθεια ακόμα, ειδικά αυτές τις δύο εβδομάδες, έτσι ώστε να μπορέσουμε να επανέλθουμε σε κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας της οικονομίας αλλά και της εκπαίδευσης”, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στόχος της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα της αγοράς και της εκπαίδευσης να γίνει με σταδιακά και προσεκτικά βήματα.

“Με το άνοιγμα της οικονομίας, ελπίζω από τις 16 Μαρτίου και μετά θα μπορέσει να ανακάμψει και τότε θα δούμε ποια άλλα πρόσθετα πράγματα θα κάνουμε για να κρατήσουμε τις επιχειρήσεις βιώσιμες και τις θέσεις εργασίας βιώσιμες”, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης.

Έτοιμος ο αριθμός 13032

Έτοιμος είναι ο πενταψήφιος αριθμός 13032, στον οποίο θα στέλνουν μήνυμα οι καταναλωτές για να κάνουν τα ψώνια τους όταν ανοίξει το λιανεμπόριο.

Μάλιστα αν δοκιμάσει κάποιος να στείλει σήμερα μήνυμα για να πάει για αγορές στην Ερμού, θα λάβει απάντηση για “Μετακίνηση σε εμπορικό κατάστημα”. Σε δεύτερο μήνυμα όμως, μπαίνει κόφτης καθώς επιτρέπεται μία μετακίνηση ημερησίως. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα υπάρχει και χρονικός περιορισμός πιθανότητα 3 ωρών.

Μέχρι την Παρασκευή οι λοιμωξιολόγοι θα εκτιμήσουν τα νέα δεδομένα, για να διαπιστωθεί πόσο κοντά βρισκόμαστε στο σταδιακό άνοιγμα της αγοράς και εκπαίδευσης.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Μάριος Κωνσταντινίδης

www.ertnews.gr

Το άρθρο Παράταση του lockdown “έδειξε” ο πρωθυπουργός – Προτεραιότητα το άνοιγμα του λιανεμπορίου εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις