Πέθανε ο ραδιοφωνικός παραγωγός Θοδωρής Σαραντής


Σε ηλικία 76 ετών πέθανε ο Θοδωρής Σαραντής, ένας από τους κορυφαίους μουσικούς παραγωγούς, από τα πρώτα στελέχη του Αθήνα 9,84 με παρουσία στα μικρόφωνά του για πάνω από τρεις.. δεκαετίες .
Έδωσε το στίγμα του με την πολυεπίπεδη μουσική του γνώση, άποψη και εμπειρία αλλά και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα των εκπομπών του μέσα από τις οποίες αναδείχθηκαν πολλοί καλλιτέχνες.
Ο Θοδωρής Σαραντής, ο οποίος εργάστηκε στις δισκογραφικές εταιρίες EΜΙΑΛ, Columbia και Minos – Emi ως υπεύθυνος ξένου ρεπερτορίου, ήταν ο παραγωγός πολλών και σημαντικών δίσκων της ελληνικής δισκογραφίας ηχογραφώντας συγκροτήματα και καλλιτέχνες από το χώρο του ελληνικού ροκ . Ανάμεσά τους το άλμπουμ αναφοράς «Φλου» του Παύλου Σιδηρόπουλου με τη Σπυριδούλα το 1978. Συνεργάστηκε με τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους αυτής της σκηνής: από τον Δημήτρη Πουλικάκο και τον Μάνο Ξυδού μέχρι τους Sharp Ties και τους Πυξ Λαξ.
Το 2001 υπέγραψε την συνεπιμέλεια του δίσκου «Τα χειρότερα best» του Τζίμη Πανούση από την MINOS-EMI.
Η εκπομπή του «Τα Καλύτερά μας χρόνια» από τη συχνότητα του Αθήνα 9.84, έγραψε ιστορία και άφησε εποχή.
Μετά τον Αθήνα 9.84 συνέχισε την πορεία του σαν ραδιοφωνικός παραγωγός στην ErtOpen με την εκπομπή «Σόλωνος και Μασσαλίας».
Ο Θοδωρής μας ήταν ο άνθρωπος του πικάπ, του βινυλίου, του δίσκου ακτίνας και της μουσικής. Έτσι ήταν και έτσι θα τον θυμόμαστε πάντα.
Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη 4 Μαρτίου, στις 12πμ, από το Α’ Νεκροταφείο. Η οικογένειά του επιθυμεί, αντί στεφάνου, να δοθεί βοήθεια στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Αθήνα 984

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις