Ωγκύστ Εσκοφιέ, ο δημιουργός της σύγχρονης γαστρονομίας

(θα είναι διαθέσιμο έως 20/04/2021)

Η υψηλή γαστρονομία είναι μια μοντέρνα πολυτέλεια που εμφανίστηκε πριν από έναν αιώνα.
Ο Auguste Escoffier έφερε επανάσταση στη γαλλική κουζίνα και εστίαση και τις έκανε παγκόσμια αναφορά στις μαγειρικές τέχνες.

Έγινε ο θρυλικός σεφ των πρώτων πολυτελών ξενοδοχείων: του Ritz στο Παρίσι, του Savoy και του Carlton στο Λονδίνο και στη συνέχεια της Νέας Υόρκης.
Έθεσε το νέο μοντέλο της σύγχρονης γαστρονομίας: οργάνωση στην κουζίνα, στολές για το προσωπικό, νέες συνταγές, μέτρα υγιεινής, παρουσίαση των πιάτων και φυσικά εξυπηρέτηση.
Μέσα από πολύ κομψές αναπαραστάσεις, αρχεία και συνεντεύξεις βραβευμένων σεφ από όλο τον κόσμο, αυτό το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει τη γέννηση της σύγχρονης γαστρονομίας αναδεικνύοντας την παρακαταθήκη που άφησε ο Εscoffier ανεξίτηλη έως σήμερα.Το άρθρο Ωγκύστ Εσκοφιέ, ο δημιουργός της σύγχρονης γαστρονομίας εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις