Ώρα καταθέσεων για την υπόθεση Δ. Λιγνάδη και καταγγελίες για δεύτερο ηθοποιό

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να καταθέσει στην Κρατική Ασφάλεια Αθηνών ο νεαρός άνδρας που καταγγέλλει το βιασμό του από το Δημήτρη Λιγνάδη, όπως περιγράφεται στην τρίτη κατά σειρά μήνυση που υποβλήθηκε σε βάρος του κατηγορουμένου.

Το φερόμενο ως θύμα, με τα αρχικά Δ.Μ., υποστηρίζει ότι ο γνωστός σκηνοθέτης τον προσέγγισε ενώ βρισκόταν κοντά στην πλατεία Αγίου Παύλου, στο Μεταξουργείο.

“Τον γνώρισα τον Νοέμβριο του 2018 έξω από το 51ο Δημοτικό Σχολείο. Με κάλεσε σπίτι του και παρήγγειλε χασίς. Μου έλεγε ότι είναι ο μεγαλύτερος σκηνοθέτης και ηθοποιός της εποχής και ότι είχε πολύ ισχυρές γνωριμίες.”

Οι δυο τους φέρονται να συναντήθηκαν δύο φορές στο σπίτι του κατηγορουμένου. Στη δεύτερη συνάντηση, ο νεαρός άνδρας καταγγέλλει ότι βιάστηκε από το γνωστό σκηνοθέτη.

“Μου προσέφερε αλκοόλ και χασίς. Έχασα τις αισθήσεις μου. Όταν ξύπνησα διαπίστωσα ότι με είχε κακοποιήσει σεξουαλικά. Άρχισα να του φωνάζω και μου είπε πως αν πάω στην Αστυνομία θα πει ότι μπήκα να τον ληστέψω και θα με κλείσουν στη φυλακή.”

Ο Αλέξης Κούγιας μιλά για φαρσοκωμωδία και στρατολόγηση των φερόμενων θυμάτων από συγκεκριμένο άνθρωπο: “Πρώτη φορά στην καριέρα μου, καταγγέλλονται βιασμοί όχι από τα ίδια τα θύματα στις αστυνομικές αρχές, αλλά με μηνύσεις, τις οποίες επεξεργάζονται δικηγορικά γραφεία και τις καταθέτουν δικηγόροι, χωρίς καν να εμφανίζονται τα φερόμενα ως θύματα στις προανακριτικές αρχές για να υποστούν τη διαδικασία της σωστής και αντικειμενικής ανακρίσεως”.

Την ίδια ώρα, η ηγεσία του Αρείου Πάγου απαντά στις δημόσιες επικρίσεις του Αλέξη Κούγια σε δικαστές και εισαγγελείς που χειρίστηκαν την υπόθεση Λιγνάδη. Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αναφέρουν ότι: “Οι δικαστές και εισαγγελείς, έχοντας επίγνωση του ιδιαίτερου θεσμικού τους ρόλου και με διασφάλιση της ανεξαρτησίας τους από τις εγγυήσεις που τους παρέχει το Σύνταγμα κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, επιτελούν την αποστολή τους, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, με εντιμότητα, αμεροληψία και αντικειμενικότητα”.

Δεύτερος ηθοποιός κατηγορείται για βιασμό

Την πόρτα του ανακριτή αναμένεται σύντομα να περάσει ο 37χρονος ηθοποιός, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για τον βιασμό του Δημήτρη Άνθη. Ο τελευταίος τον κατηγορεί ότι τον βίασε το 2006.

O συνήγορος του ηθοποιού, Μάνος Ροδουσάκης, αναφέρει: “Αυτό που ενδιαφέρει τον εντολέα μου είναι η ουσία της υπόθεσης κι αυτό που επαναλαμβάνει για ακόμη μια φορά είναι ότι είναι αθώος”

Η δικαιοσύνη καλείται τώρα να κάνει αγώνα δρόμου προκειμένου να προλάβει την ασφυκτική προθεσμία του Μαΐου, όποτε και παραγράφεται αυτή η πράξη του βιασμού.

Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.grΤο άρθρο Ώρα καταθέσεων για την υπόθεση Δ. Λιγνάδη και καταγγελίες για δεύτερο ηθοποιό εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις