Χατζηδάκης: Προτεραιότητα και υποχρέωσή μου η ανθρώπινη εικόνα στα κέντρα πιστοποίησης αναπήρων

Χατζηδάκης: Προτεραιότητα και υποχρέωσή μου η ανθρώπινη εικόνα στα κέντρα πιστοποίησης αναπήρων

Το ΚΕΠΑ στην οδό Πειραιώς επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης για να δει από κοντά την κατάσταση στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) του ΕΦΚΑ. Ο υπουργός Εργασίας μίλησε με τους υπαλλήλους, με τους γιατρούς και φυσικά με τους ασφαλισμένους που παίρνουν ή θέλουν να πάρουν σύνταξη αναπηρίας.

«Σίγουρα χρειάζονται πολλές βελτιώσεις. Για να πω την αλήθεια, ο κορωνοϊός στο συγκεκριμένο ζήτημα οδήγησε σε ένα παράπλευρο όφελος. Μπήκε δηλαδή μια κάποια τάξη, με την έννοια ότι πλέον κλείνονται ραντεβού και δεν υπάρχει συνωστισμός» τόνισε ο υπουργός κατά την επίσκεψη του.

XATZIDAKIS

Ωστόσο ο υπουργός διαπίστωσε ότι υπάρχουν μια σειρά από προβλήματα: Δεν υπάρχει πάρκινγκ για αυτούς που πάνε να εξεταστούν. Δεν λειτουργούν τα air conditions.

Η υλικοτεχνική υποδομή δεν είναι η καλύτερη ούτε για υπαλλήλους ούτε για τους γιατρούς. Ακόμα χειρότερα, το αρχείο δεν είναι ηλεκτρονικό. Και πολλοί ασθενείς περνάνε και ξαναπερνάνε από τις Υγειονομικές Επιτροπές χωρίς κανένα λόγο. Απλά και μόνο λόγω γραφειοκρατικής αντίληψης.

Σημειώνοντας ότι «πέρα από το θέμα των εκκρεμών συντάξεων θεωρώ υποχρέωσή μου να βάλω ψηλά στις προτεραιότητές μου το ζήτημα των ΚΕΠΑ. Με καταπολέμηση της γραφειοκρατίας έτσι ώστε οι ασφαλισμένοι που δεν χρειάζεται να περνούν κάθε τρεις και λίγο από την Επιτροπή να αποφεύγουν τέτοιες εξετάσεις.

Όσοι αποδεικνύεται από την επιστήμη ότι πρέπει να περνούν σε πιο αραιά διαστήματα να το κάνουμε πραγματικότητα. Και να βάλουμε μια τάξη στα αρχεία με το μεγάλο πρόγραμμα για την ψηφιοποίηση συνολικά του ΕΦΚΑ.

Πρόγραμμα που πρέπει να προχωρήσει γρήγορα, γιατί θα κάνει πολύ πιο εύκολη τη ζωή τόσο των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ όσο και των ασφαλισμένων.

Ένα σύγχρονο κράτος πρέπει να ξεκινάει από την αντιμετώπιση τέτοιου είδους προβλημάτων πολύ περισσότερο, καθώς αφορούν τα άτομα με αναπηρία.

XATZIDAKIS2

Θέλω να κτίσουμε πάνω στην πρόοδο που έχει γίνει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, ανοίγοντας τον βηματισμό μας έτσι ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να έχουμε δημιουργήσει μια πιο ανθρώπινη εικόνα στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας.

Έχουμε σχέδιο, θα έχουμε και αντίστοιχα αποτελέσματα»δήλωσε ο υπουργός.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις