Εκπρόσωπος Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην ΕΡΤ: Τι απαντά για την ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα

ανταπόκριση από τις ΗΠΑ: Λένα Αργύρη

To Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχολιάζοντας την ένταξη της Ελλάδος στην κατηγορία 4 “μην ταξιδέψετε’ των ταξιδιωτικών οδηγιών που εκδίδει, ανέφερε στην ΕΡΤ ότι “έχουμε επικαιροποιήσει τις Ταξιδιωτικές Οδηγίες ώστε να αντικατοπτρίζουν καλύτερα τις επιστημονικές συστάσεις του Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (CDC).

Η κατηγορία στην οποία κατατάσσεται η κάθε χώρα βασίζεται στην τρέχουσα εκτίμηση των συνθηκών εντός της χώρας, η οποία μπορεί να αλλάζει συχνά λόγω της συνεχώς εξελισσόμενης φύσης της απειλής και των στρατηγικών που έχουν υιοθετήσει οι χώρες. Η πανδημία ενέχει άνευ προηγουμένου κινδύνους και οι συμβουλές μας λαμβάνουν υπόψη τα τελευταία δεδομένα σχετικά με τους κινδύνους που σχετίζονται με το COVID-19.

Δεδομένων των τρεχουσών παγκόσμιων συνθηκών, οι περισσότερες χώρες σε όλο τον κόσμο βρίσκονται στην κατηγορία 3 ή στην κατηγορία 4. Εξετάζουμε τακτικά τις συνθήκες ασφάλειας σε προορισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο και θα επικαιροποιούμε τις πληροφορίες σχετικά με συγκεκριμένους προορισμούς όταν αυτό κρίνεται κατάλληλο.”

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα έως τις 20 Απριλίου εντασσόταν στην κατηγορία 3 “ξανασκεφτείτε το πριν ταξιδέψετε”. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε ανακοινώσει πριν από δυο ημέρες ότι βάσει της νέας επικαιροποίησης το 80% των χωρών διεθνώς θα εντάσσονται στην κατηγορία 4.

www.ertnews.grΤο άρθρο Εκπρόσωπος Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην ΕΡΤ: Τι απαντά για την ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις