Σύγχυση με τον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 30-39 ετών


«Όσοι από τους 30-39 έχουν ιστορικό θρομβώσεων θα περιμένουν» 
Στις 27 Απριλίου, Μ. Τρίτη ξεκινά στη χώρα μας ο εμβολιασμός του πληθυσμού κατά του κορoνοϊού, με τους 30 - 39 να εμβολιάζονται αποκλειστικά με το εμβόλιο της Astrazeneca..Για την ακρίβεια, ο πρωθυπουργός χτες ανακοίνωσε τον εμβολιασμό της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας. Λίγο αργότερα ο υπουργός Υγείας το εξειδίκευσε λέγοντας ότι οι 30-39 θα έχουν πρόσβαση μόνο στο AstraZeneca και η κυβερνητική εκπρόσωπος σήμερα είπε πως όσοι έχουν ιστορικό θρομβώσεων «προφανώς θα περιμένουν για να κάνουν κάποιο άλλο».
Ωστόσο η κυβερνητική διγλωσσία δημιουργεί νέο μπέρδεμα καθώς μέχρι σήμερα διαβεβαίωναν σε όλους τους τόνους ότι είναι εξαιρετικά σπάνια επιπλοκή η εμφάνιση θρόμβωσης και μάλιστα δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τις συγκεκριμένες ηλικίες .
Ερωτηθείσα η κυβερνητική εκπρόσωπος γιατί επελέγη η προτεραιοποίηση της ηλικιακής ομάδας 30-39 ετών, που θα μπορεί να κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό από τη Μεγάλη Τρίτη, η κυβερνητική εκπρόσωπος υποστήριξε ότι «θέλουμε να φέρουμε τους νεότερους ανθρώπους κοντά στο εμβόλιο».
Βέβαια ισχύει και το γεγονός ότι η ηλικιακή ομάδα 55 ετών και άνω έχει απορρίψει χιλιάδες ραντεβού με το συγκεκριμένο σκεύασμα με αποτέλεσμα να υπάρχει απόθεμα από τις συγκεκριμένες δόσεις.
Η Αριστοτελία Πελώνη στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών κληθείσα να σχολιάσει τι θα γίνει για όσους ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 30-39, αλλά δεν μπορούν να κάνουν για ιατρικούς λόγους το εμβόλιο της AstraZeneca – για παράδειγμα ιστορικό θρομβώσεων – είπε ότι «προφανώς θα περιμένουν για να κάνουν κάποιο άλλο εμβόλιο».
Ωστόσο τίθεται το ζήτημα πόσο καιρό θα πρέπει να περιμένουν οι πολίτες της ηλικιακής ομάδας των 30-39 ετών ώστε να έχουν πρόσβαση και σε άλλα εμβόλια;
Αναφορικά με την ηλικιακή ομάδα 40-49 ετών η ίδια είπε ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες για όσους ανήκουν σε αυτήν. - πηγή: avgi.gr
Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις