Η Ιαπωνία από ψηλά Επ04 | Η γη των Θεών

Διαθέσιμο έως 03/06/2021

Η εκπομπή παρουσιάζει το Τσουγκόκου, το δυτικό άκρο του νησιού Χονσού και το Σικόκου, το μικρότερο από τα τέσσερα, μεγάλα νησιά της Ιαπωνίας.

Μεταξύ τους μοιράζονται μια μεγάλη ιστορία πολιτιστικών και εμπορικών σχέσεων. Τα χωρίζει αλλά και τα ενώνει η Θάλασσα του Σέτο. Οι ακρογιαλιές της είναι και ηλιόλουστες και πολυσύχναστες. Προβάλλονται και οι μεγάλες περιφερειακές πρωτεύουσες, όπως η Χιροσίμα – ιστορικός τόπος μνήμης – και η Ματσουγιάμα, αλλά και οι δραστηριότητές τους.
Τα ήρεμα και πλούσια νερά της Θάλασσας και το ηλιόλουστο και ήπιο κλίμα επέτρεψαν την ανάπτυξη ποικίλων καλλιεργειών, όπως αυτή των στρειδιών και της ελιάς, τη σπεσιαλιτέ του νησιού Σοντοσίμα.
Οι περιοχές Τσουγκόκου – που σημαίνει «η μεσαία γη» στα ιαπωνικά – και το Σικόκου είναι τραχείς και αραιοκατοικημένες. Παρ’ όλα αυτά αποτελούν πόλο έλξης.
Οι κάτοικοι του Σικόκου βλέπουν κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες πεζοπόρους που πάνε για προσκύνημα προς τιμήν του Βουδιστή δασκάλου Κόμπο Νταϊσί.
Ο νομός Σιμάνε φιλοξενεί ένα από τα πιο σεβαστά, σιντοϊστικά ιερά της Ιαπωνίας.
Μια Ιαπωνία πνευματική, δραστήρια και μυστηριώδης.Το άρθρο Η Ιαπωνία από ψηλά Επ04 | Η γη των Θεών εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις