Παγίωση του ασφυκτικού ελέγχου των ΜΜΕ από μια κλειστή ομάδα επιχειρηματιών


Κώστας Αρβανίτης: Οι επιθέσεις στον Τύπο είναι επιθέσεις στη δημοκρατία

«Οι επιθέσεις κατά της ελευθερίας του Τύπου είναι επιθέσεις κατά της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου». Αυτό υπογραμμίζει με δήλωσή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. Κώστας.. Αρβανίτης με αφορμή τη χθεσινή ημέρα, 3 Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου.
«Θα μπορούσε σε μια χώρα σαν την Ελλάδα να είναι μια ημέρα γιορτής και τιμής για τους εργαζόμενους στην ενημέρωση, όμως η χώρα βιώνει καταστάσεις που μοιάζουν όλο και πιο πολύ με αυτά που συμβαίνουν εδώ και χρόνια στο Βίσεγκραντ ή την Τουρκία του Ερντογάν» σημειώνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εξηγεί:
«Η παγίωση ενός νέου τοπίου ασφυκτικού ελέγχου των ΜΜΕ από μια κλειστή ομάδα επιχειρηματιών και ο πνιγηρός εναγκαλισμός των δημόσιων ΜΜΕ από την κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι παράλληλα γεγονότα που νομοτελειακά δεν μπορεί παρά να οδηγήσουν στην απαξίωση της ενημέρωσης ως δημόσιου αγαθού στα μάτια των πολιτών».
«Στην Ελλάδα του 2021, την Ελλάδα της λίστας Πέτσα, η ελευθερία του Τύπου δεν είναι πια τόσο αυτονόητη συνθήκη» τονίζει ο Κώστας Αρβανίτης και προτείνει «ένα μέτωπο υπεράσπισης με πρωτοβουλία των ίδιων των εργαζόμενων στην ενημέρωση ίσως είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να αποκρουστούν αποτελεσματικά οι επιθέσεις σε βάρος της, επιθέσεις που εντέλει είναι επιθέσεις κατά της ίδιας της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου».
Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις