Πανελλαδικές 2021: Χτυποκάρδια έξω από τα σχολεία (βίντεο)

Λεπτό προς λεπτό οι Πανελλήνιες 2021

Στη μάχη των Πανελληνίων 2021 ρίχτηκαν οι μαθητές των ΓΕΛ με το θέμα της έκθεσης. Το Dnews Βρίσκεται έξω από τα εξεταστικά κέντρα και μεταδίδει τον παλμό λεπτό προς λεπτό.

Η αντίστροφη μέτρηση μόλις τελείωσε, αφού οι πρώτοι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων εισήλθαν στις αίθουσες για να δώσουν το πρώτο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας Λογοτεχνίας.

Η αγωνία είναι στο κόκκινο για μαθητές και γονείς, καθώς περίπου 100.000 υποψηφίου διεκδικούν μία από τις 77.415 θέσεις στα Πανεπιστήμια της χώρας. Από νωρίς το πρωί, οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές, το διοικητικό προσωπικό προσέρχονται στα εξεταστικά κέντρα, αφού έχουν πραγματοποιήσει αυτοδιαγνωστικό τεστ (self test) και με την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης.

Σημειώνεται, ότι κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, αλλά και στους εξωτερικούς χώρους θα είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας, ενώ εξακολουθούν να ισχύουν τα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον κορονοϊό (επαρκής φυσικός αερισμός των αιθουσών, αποφυγή συγχρωτισμού, τήρηση αποστάσεων και προσωπικών κανόνων υγιεινής-χρήση αντισηπτικού, καθώς και σχολαστικός καθαρισμός των αιθουσών).

Υπενθυμίζεται ότι η ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 8.30 π.μ. και η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.

Μαζί με τους μαθητές, η αγωνία στο κόκκινο είναι και για τους γονείς που παιρνούν τον γολγοθά των πανελλαδικών εξετάσεων.

Το Dnews βρίσκεται έξω από το σχολικό συγκρότημα Γκράβας και το δεύτερο γενικό λύκειο Αλίμου και μεταδίδει τον παλμό λεπτό προς λεπτό.

Πανελλήνιες 2021: Το θέμα έκθεσης και οι απαντήσεις πρώτα απο το Dnews

«Ο γιός μου είναι αγχώδης, αλλά δεν το δείχνει, τώρα η ψυχή του τι λέει δεν ξέρω. Το όνειρο του είναι να περάσει βιολογία», αναφέρει μητέρα μαθητή.

«Ακόμα και μέσα από τις αποτυχίες έρχονται οι επιτυχίες και αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να περάσουμε στα παιδιά μας», υποστηρίζει πατέρας 17χρονου υποψηφίου κι συνεχίζει λέγοντας ότι «οι συνθήκες ήταν πιο δύσκολες φέτος, έγινε μια προσπάθεια μέσω Διαδικτύου για να καλυφθούν τα κενά, ωστόσο ακόμα και στις δυσκολίες υπάρχουν λύσεις και αυτός που προσπαθεί πάντα ανταμείβεται».

Δηλώσεις γονέων που βρίσκονται εκτός των εξεταστικών κέντρων με την αγωνία τους να κορυφώνεται.

{https://youtu.be/7GX7kX88lYU}

Δήλωση μητέρας μαθητή

«Τα παιδί αγχώνεται αλλά δεν το δείχνει, τώρα η ψυχή του τι λέει δεν ξέρω. Το όνειρο του είναι να περάσει βιολογία».

{https://youtu.be/Tchknyg5_0E}

{https://youtu.be/RHLDwFmUN64}

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ

-Ο υποψήφιος θα χρειαστεί να κατανοήσει ότι οι πανελλαδικές εξετάσεις αξιολογούν συγκεκριμένο εύρος γνώσεων και όχι τις πραγματικές του ικανότητες και δεξιότητες .
-Ο υποψήφιος οφείλει να κάνει θετικές σκέψεις κατά τη διάρκεια των εξετάσεων διατηρώντας την αυτοπεποίθησή του.
- Το διάβασμα τις ημέρες των εξετάσεων πρέπει να είναι προγραμματισμένη επανάληψη και όχι προσπάθεια κτήσης νέας γνώσης. Το αγχωτικό διάβασμα των τελευταίων ημερών φέρνει πανικό και απογοήτευση.
-Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων ο υποψήφιος δε θα πρέπει να χάσει τη ψυχραιμία του .Αν θεωρήσει ότι τα θέματα είναι δύσκολα ας ξεκινήσει με εκείνα που γνωρίζει προκειμένου να μη χάσει πολύτιμο χρόνο .

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

-Να μη παρεμβαίνουν στον τρόπο διαβάσματος του παιδιού τους. Να του επιτρέψουν εκείνο να επιλέξει τον τρόπο διαβάσματος που του ταιριάζει καλύτερα.
-Να το ενθαρρύνουν να εκφράσει τα συναισθήματα του, τις σκέψεις , τις αγωνίες , τους φόβους του.
-Να το διαβεβαιώσουν ότι θα το αγαπούν ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα .
-Να μη μεταδίδουν το δικό τους άγχος στο παιδί τους.

Το Dnews δίπλα στους μαθητές, σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό οργανισμό Μεθοδικό σας ενημερώνει όσο το δυνατόν γρηγορότερα για όλα τα θέματα και τις απαντήσεις των πανελλαδικών.

Ευχόμαστε και ελπίζουμε όλοι οι μαθητές που προσπάθησαν και κόπιασαν παρά τις δύσκολες συνθήκες να έχουν καλές επιδόσεις στις εξετάσεις και να επιτύχουν τους στόχους τους.

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις, είναι οι πρώτες από τις πολλές εξετάσεις που θα κληθούν να δώσουν στη ζωή τους οι υποψήφιοι. Με σκληρή δουλειά, θετική διάθεση θα διεκδικήσουν το μέλλον που επιθυμούν.

Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά.

Καθημερινά το Dnews θα είναι κοντά στους μαθητές και στους γονείς στις Πανελλήνιες δίνοντας έγκαιρα τόσο τα θέματα (ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ 2021) όσο και τις απαντήσεις (ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ 2021).

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις