Μητσοτάκης: Να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα παραδώσουμε κατεστραμμένο πλανήτη

Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 10 μεγαβάτ, στο Στεφάνι Κορινθίας, εγκαινίασε ο πρωθυπουργός. Tην παγκόσμια υποχρέωση να παραδώσουμε στα παιδιά μας έναν πλανήτη που δεν θα είναι κατεστραμμένος επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δεκαοκτώ χιλιάδες εξακόσια ηλιακά πάνελ ισχύος 10 μεγαβάτ περιλαμβάνει το νέο φωτοβολταϊκό πάρκο στο Στεφάνι Κορινθίας, που εγκαινιάστηκε από τον πρωθυπουργό παρουσία υπουργών, τοπικών φορέων και κατοίκων της περιοχής.

«Υποχρέωσης μας αλλά παγκόσμια να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα παραδώσουμε έναν πλανήτη κατεστραμμένο» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η επένδυση εντάσσεται σε μια γενικότερη στροφή στην πράσινη ανάπτυξη και ενέργεια από ΑΠΕ που προωθεί η κυβέρνηση, στο πλαίσιο της απολιγνιτοποίησης της χώρας και στην αξιοποίηση του ήλιου και του ανέμου.

Στόχος είναι μέσα στην επόμενη τριετία η διαθέσιμη ισχύς να αγγίξει τα 100 μεγαβάτ, μέγεθος που θα αφορά σε αιολικά πάρκα και σε φωτοβολταϊκά έργα, σε διάφορες περιοχές της χώρας.

www.ertnews.grΤο άρθρο Μητσοτάκης: Να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα παραδώσουμε κατεστραμμένο πλανήτη εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις