Πανελλήνιες 2022: «Εφιάλτης» για τους μαθητές τα Λατινικά, αντιδράσεις για την αύξηση της ύλης

Πανελλήνιες 2022: «Εφιάλτης» για τους μαθητές τα Λατινικά, αντιδράσεις για την αύξηση της ύλης

Δύσκολες θα είναι οι Πανελλήνιες 2022 για τους μαθητές που «έπεσαν» πάνω στις αλλαγές των Λατινικών. 

Σταματά να θεωρείται εύκολο το μάθημα των λατινικών για τις Πανελλήνιες, καθώς σύμφωνα με τα νέα δεδομένα θα προστεθεί στο βιβλίο μια νέα εισαγωγή που θα δυσκολέψει τους μαθητές. 

Οι φετινή χρονιά αναμένται να είναι δύσκολη για τους υποφηφίους, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής το οποίο αποφάσισε να εντάξει 15 σελίδες στο σχολικό βιβλίο, και μια σειρά ακόμη νέων κεφαλαίων. 

Ποιες είναι οι αλλαγές 

Συγκεκριμένα οι νέες προσθήκες συμπεριλαμβάνουν πλήρη ονόματα, ιστορικά γεγον΄ότα συγκεκριμένων ημερομηνίων και υπεραναλυτικών πληροφοριών. 

Ουσιαστικά ωθούν τους νέους στην αποστήθιση δυσνόητων εννοιών. 

Πότε θα εφαρμοζόταν 

Αυτή η απόφαση είχε παρθεί για την περυσινή μεταβατική εφαρμογή στη Β' ΄Λυκείου, δίνοντας οδηγία για απλή ανάγνωση μέσα στην τάξη με σκοπό οι μαθητές να εντρυφήσουν τα Λατινικά μέσα από έρευνες και πηγές. 

Εξαιτίας όμως τις πιθανής ανισότητας και δυνατότητας ελέγχου πηγών, απομακρύνθηκε η δυνατότητα έρευνας και συνεργασίας. 

Πιεσμένοι νιώθουν οι μαθητές 

Σύμφωνα με τους φοιτητές αυτές οι επιπρόθετες σελίδες μοιάζουν με τηλεφωνικό κατάλογο και είναι σαν να απευθύνονται σε ένα σε φοιτητή Λατινικών. Ωστόσο νιώθουν πίεση και οι εκπαιδευτικοί για να προλάβουν να τα διδάξουν μέχρι το τέλος του χρόνου.

 

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις