Απορρίφθηκε η πρόταση της Συσπείρωσης για μετάθεση των εκλογών στην ΕΣΗΕΑ


Η Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος πρότεινε εδώ και 10 ημέρες, στην εφορευτική επιτροπή και στις παρατάξεις που συμμετέχουν στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ τη μετάθεση της εκλογικής διαδικασίας για το τέλος Φεβρουαρίου. Η πρόταση όμως απορρίφθηκε και η Συσπείρωση έβγαλε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:
"Ποιοι και γιατί βάζουν σε κίνδυνο την υγεία μας και το κύρος της ΕΣΗΕΑ
Η Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος με αίσθημα ευθύνης και δημοκρατική συνείδηση πρότεινε εδώ και 10 ημέρες, στην εφορευτική επιτροπή και στις παρατάξεις που συμμετέχουν στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ το αυτονόητο, σε αυτή τη ζοφερή συνθήκη που βιώνουμε όλοι. Προτείναμε, ό,τι και εκατοντάδες συνάδελφοι σε δημόσιες και ιδιωτικές τοποθετήσεις τους: τη μετάθεση της εκλογικής διαδικασίας για το τέλους Φεβρουαρίου οπότε και αναμένεται, με βάση τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα, σχετική ύφεση η έστω σταθεροποίηση της εξάπλωσης της νόσου COVID-19 και της μετάλλαξης Ομικρον.
Εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια συνεννόησης και εξεύρεσης λύσης με ομοφωνία που θα ήταν και η μόνη καθαρή διέξοδος με δεδομένες τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης του κλάδου. Σήμερα σε συνάντηση της εφορευτικής επιτροπής με τους εκπροσώπους των παρατάξεων που συμμετέχουν στις εκλογές κατέστη σαφές ότι κάποιοι προτάσσουν τις μικροκομματικές και μικροπαραταξιακές στοχεύσεις τους βάζοντας σε δεύτερη μοίρα την προστασία της υγείας των συναδέλφων. Με κυρία ευθύνη των παρατάξεων, Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων, Πρωτοβουλία για την Ανατροπή, ΝΕΑ ΕΣΗΕΑ, Δημοσιογραφική Συνεργασία η λογική παραμερίστηκε μπροστά στην κοντόφθαλμη και μικροπαραταξιακή εκτίμηση ότι κάποιοι θα ευνοηθούν από τη μικρή συμμετοχή στις εκλογές.
Η Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος, στην μακρόχρονη ιστορία της έχει αποδείξει και αποδεικνύει και σήμερα την προσήλωσή της στις δημοκρατικές διαδικασίες. Σε περίπτωση μικρής συμμετοχής ενδέχεται τα αποτελέσματα των εκλογών να μην είναι αντιπροσωπευτικά. Πρωτίστως όμως διακυβεύεται το κύρος της ΕΣΗΕΑ.
Συνάδελφοι,
Οι εκλογές για το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, τους αντιπροσώπους στο συνέδριο της ΠΟΕΣΥ και τα υπόλοιπα Όργανα της Ένωσής μας θα γίνουν μόνο δια ζώσης από τις 27 - 31 Ιανουαρίου του 2022 όπως αποφάσισε η Γενική Συνέλευση στις 16/11/2021. Τότε η πρότασή μας για υιοθέτηση και της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας ειδικά για αυτή την εκλογική μάχη, λόγω της πανδημίας, δεν πέρασε για μία ψήφο!
Η συμμετοχή όλων μας, με όλα τα μέτρα ασφαλείας και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο σωματείο είναι πιο κρίσιμη από ποτέ. Ας μην αφήσουμε να αποφασίσουν άλλοι για εμάς χωρίς εμάς.
Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος, 14/1/2022 "
Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις