Βόλος: Χειροπέδες σε δύο μητέρες - αρνήτριες που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο

Βόλος: Χειροπέδες σε δύο μητέρες - αρνήτριες που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο

Δύο μητέρες συνελήφθησαν χθες από αστυνομικούς στον Βόλο μετά την προκαταρκτική εξέταση που διέταξε η Εισαγγελία για τους γονείς - αρνητές.

Ειδικότερα, χθες το πρωί συνελήφθη η μητέρα ενός αγοριού 4 ετών, το οποίο δεν φοιτά στον Νηπιακό σταθμό. Η γυναίκα είπε στους αστυνομικούς οτι δεν στέλνει το παιδί της στο σχολείο για να το προφυλάξει από την πανδημία και πως βρίσκεται σε επικοινωνία με τους εκπαιδευτικούς.

Για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με το thenewspaper κρίθηκε αθώα από το Αυτόφορο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Την ίδια ώρα συνελήφθη ακόμα μία 25χρονη μητέρα, η οποία απαγόρευε στο παιδί της να φοιτήσει στο δημοτικό σχολείο λόγω άρνησης μέτρων του κορoνοϊού και σήμερα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Θυμίζουμε ότι στις 18 Ιανουαρίου είχε γίνει η πρώτη σύλληψη μητέρας που δεν άφηνε το παίδι της να πάει στο σχολείο. Η 33χρονη Βολιώτισσα καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης επτά μηνών με αναστολή, με δικαίωμα έφεσης και στη συμβολική χρηματική ποινή των 20 ημερήσιων μονάδων προς 1 ευρώ τη μονάδα.

Ενώ είχε δηλώσει ότι δεν είναι αρνήτρια και ότι το παιδί της δεν πήγαινε στο σχολείο λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις