Θεσσαλονίκη: Φυλάκιση με αναστολή για τον οδηγό που κατέβασε 11χρονο από λεωφορείο

Θεσσαλονίκη: Φυλάκιση με αναστολή για τον οδηγό που κατέβασε 11χρονο από λεωφορείο

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε ένοχο σήμερα τον οδηγό λεωφορείου για το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο, ενώ του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.

Ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με τριετή αναστολή επιβλήθηκε στον 58χρονο οδηγό λεωφορείου που κατέβασε έναν 11χρονο μαθητή από λεωφορείο επειδή δεν φορούσε μάσκα, με αποτέλεσμα να μείνει μόνος του για πολλή ώρα σε επαρχιακό δρόμο της Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται πως το περιστατικό σημειώθηκε την Πέμπτη 23 Ιουνίου, όταν ένας 11χρονος μαθητής επιβιβάστηκε από τον Δρυμό στη γραμμή 84 που εκτελεί το δρομολόγιο ΝΣΣ Θεσσαλονίκης - Μελισσοχώρι.

Σύμφωνα με τη μήνυση που υπέβαλε ο πατέρας του ανηλίκου, ο οδηγός είπε στο μικρό αγόρι να κατεβεί πριν φτάσει στον προορισμό του και μάλιστα του άνοιξε και την πόρτα γιατί δεν είχε μάσκα για τον κορονοϊό. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το παιδί περιπλανιόταν για πολλή ώρα σε επαρχιακό δρόμο πριν το βρει η μητέρα του, ενώ δεν είχε μονάδες στο κινητό του τηλέφωνο προκειμένου να την καλέσει.

Τι είπε ο 58χρονος στην απολογία του 

«Το παιδί ανέβηκε χωρίς μάσκα, δεν του έκανα καμία παρατήρηση. Του είπα μόνο ότι δεν είναι σωστό να βάλει τη μπλούζα στη μύτη του. Στο Μελισσοχώρι ανέβηκε πολύς κόσμος και οι περισσότεροι δεν φορούσαν μάσκα. Εκεί είπα "όσοι δεν έχουν να κατέβουν". Δεν είδα ότι κατέβηκε και το παιδί. Δεν απευθύνθηκα στον ίδιο ούτε σε κανέναν προσωπικά. Δεν ήξερα ότι το παιδί είναι ασυνόδευτο και δεν φαντάστηκα ότι θα πάρει τον δρόμο της επιστροφής μόνο του», είπε ο οδηγός στην απολογία του.

Ανασκέυασε ο πατέρας

Στην κατάθεσή του σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου, ο πατέρας του 11χρονου σημείωσε πως για τον ίδιο «το συμβάν είναι λήξαν, εφόσον το παιδί είναι καλά», ανασκευάζοντας μέρος των όσων είχε καταγγείλει όταν υπέβαλε μήνυση κατά του οδηγού.

«Έκοψε το εισιτήριό του, βρήκε και έναν φίλο του μεγάλου μου γιου και κάθισαν μαζί. Στο Μελισσοχώρι ο κατηγορούμενος σταμάτησε και είπε ότι όποιος δεν φοράει μάσκα πρέπει να κατέβει. Δεν τον έδιωξε ο άνθρωπος ούτε του είπε προσωπικά "κατέβα". Αυτό θεώρησε ο γιος μου που ίσως τρομοκρατήθηκε το παιδί», ανέφερε ο πατέρας.

«Ταράχτηκε, δεν είχε μονάδες και ξεκίνησε να γυρίσει με τα πόδια στο σπίτι. Ξέρει τον δρόμο, είναι χωριατόπαιδο. Μετά τον βρήκε η γυναίκα μου και όλα ήταν καλά. Τη μήνυση την υπέβαλα εγώ γιατί ήταν εριστικοί στο αμαξοστάσιο όταν πήγα να ρωτήσω τι έγινε. Αντί να μου πουν τι έγινε, μιλούσαν άσχημα και ήθελα να μάθω τι έγινε εκείνη τη μέρα», κατέληξε.

#ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ #ΠΟΙΝΗ #ΟΔΗΓΟΣ #ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ #ΜΑΣΚΑ
Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις