Φωτιά οι τιμές των ενοικίων για τους φοιτητές

Φωτιά οι τιμές των ενοικίων για τους φοιτητές

Αύξηση 25-30% παρουσιάζεται στις τιμές των ενοικίων, με πολλούς να αδυνατούν να πληρώσουν το μίσθωμα και πολλοί περισσότερο οι φοιτητές που αναγκάζονται να αναζητήσουν κατοικία μακριά από τον τόπο τους.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών Αττικής, Λευτέρης Ποταμιάνος εξήγησε στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» πως το πρόβλημα σχετικά με τη δυσκολία εύρεσης κατοικίας είναι σύνθετο.

Αρχικά δεν χτίστηκαν τα τελευταία χρόνια νέες κατοικίες, δεύτερον ένα ακόμη αίτιο είναι και οι βραχυχρόνιες μισθώσεις.

«Το 2007 το ποσοστό ιδιοκατοίκησης ήταν στο 84%, αυτή τη στιγμή είναι στο 73, οι 11 μονάδες κάτω σημαίνει πως κάποιοι άνθρωποι δεν έχουν δικά τους σπίτια αλλά νοικιάζουν. Άρα έχει αυξηθεί πάρα πολύ η ζήτηση, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν ακίνητα και όσα υπάρχουν να είναι με ανεβασμένα ενοίκια» επισήμανε ο κ. Ποταμιάνος.

Ο πρόεδρος τόνισε πως τα μισθώματα δεν έχουν καμία σχέση με αυτά πριν τρία χρόνια και συνέστησε στους φοιτητές να κάνουν έρευνα αγοράς.

#ΦΟΙΤΗΤΕΣ #ΕΝΟΙΚΙΑ #ΣΠΙΤΙΑ
Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις