«Δεν χρειαζόμαστε Δημοσιογράφους για να τους αγαπάμε ή να τους μισούμε, αλλά για να τους εμπιστευόμαστε»

«Αυτή είναι ερώτηση πολλών εκατομμυρίων, αλλά πρώτα ας αναλογιστούμε εάν χρειαζόμαστε και θέλουμε να υπάρχει η Δημοσιογραφία. Από εκεί και πέρα θα χρειαστεί να αποσαφηνίσουμε τι είναι η Δημοσιογραφία. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να βρεθεί έδαφος και πόροι για δημοσιογραφική έρευνα και δεδομένα και ας μείνουν οι τίτλοι και οι απόψεις για τα social media που πλέον θεωρούνται από τις πρώτες επιλογές του κοινού για την ενημέρωση του. Και αυτό πιστεύω είναι ευθύνη βασικά της βιομηχανίας των media και των επαγγελματιών του χώρου, και στη συνέχεια έρχεται η φωνή του πολίτη. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρξει σύνδεση της καθημερινότητας του πολίτη με όσα ερευνά ένας/μια δημοσιογράφος, κάτι που σήμερα δεν συμβαίνει συχνά, γιατί πολλοί επαγγελματίες έχουν αρκετούς περιορισμούς για πρόσβαση σε αυτό που ονομάζουμε “πεδίο”. Έχω πει και παλαιότερα ότι δεν χρειαζόμαστε Δημοσιογράφους για να τους αγαπάμε ή να τους μισούμε, αλλά για να τους εμπιστευόμαστε». 
** Η Άννα Μπουσδούκου, διευθύνουσα σύμβουλος του iMEdD, μιλάει στο Magazine του news247.gr και απαντά στο ερώτημα για τη Δημοσιογραφία:«Πώς θα μπορούσε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών σε παγκόσμιο επίπεδο και ειδικότερα στην περίπτωση της Ελλάδας;». Η συνέντευξη εδώ.
Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις