Εβδομάδα δράσης για την προβολή του έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας στο Ρέθυμνο

Εβδομάδα δράσης για την προβολή του έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας στο Ρέθυμνο

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου συμμετέχει στην εβδομάδα δράσης για την προβολή του πολυσχιδούς έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, που διοργανώνει ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, έχοντας ως ειδικό θέμα «Η Αρχαιολογία στην Οθόνη».
Στο πλαίσιο της δράσης έχει προγραμματίσει την προβολή ντοκιμαντέρ αρχαιολογικού περιεχομένου. Η προβολές θα πραγματοποιηθούν στις 18, 19 και 20 Απριλίου και ώρα 20:00 στο ναό της Αγίας Σοφίας, στη συμβολή των οδών Π. Κορωναίου και Σμύρνης, στην Παλιά Πόλη Ρεθύμνου.
Συγκεκριμένα θα προβληθούν οι ακόλουθες ταινίες:
Πέμπτη 18 Απριλίου 2019
Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ
ΕΛΛΑΔΑ 22′
Συνδέοντας τη σύγχρονη πολιτισμική, κοινωνική και αρχιτεκτονική φυσιογνωμία της περιοχής της «Ακαδημίας Πλάτωνος» με την ταυτότητα του αρχαιολογικού χώρου, η ταινία εξερευνά την ιδιαίτερη δυναμική που αναπτύσσεται μέσα από αυτή τη «γειτνίαση των αιώνων».
Οι πολιτισμικές συνάφειες και αντιθέσεις των δύο εποχών (4ος αι. π.Χ. – 21ος αι. μ.Χ.), η παλιά και η νέα χρήση της γης, η σχέση των περιοίκων και των χρηστών του πάρκου με τα «αρχαία», η στάση τους απέναντι στους ξένους οικονομικούς μετανάστες που ζουν και δραστηριοποιούνται στην περιοχή είναι κάποια από τα θέματα που αναδεικνύονται. Το ντοκιμαντέρ αυτό γυρίστηκε ως μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας στο πλαίσιο του προγράμματος «Ακαδημία Πλάτωνος: Η Πολιτεία και ο Πολίτης», με τη συμμετοχή μαθητών και διδασκόντων.

www.ert.gr

Κατηγορία: 

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις