2.255 νέοι στύλοι ηλεκτροφωτισμού στο οδικό δίκτυο Ρόδου

2.255 νέοι στύλοι ηλεκτροφωτισμού στο οδικό δίκτυο Ρόδου

Μια ακόμη παρέμβαση κλίμακας στο οδικό δίκτυο της Ρόδου, που στόχο έχει να το καταστήσει ασφαλέστερο για τους χρήστες του, δρομολογείται με την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο, μετά και την ολοκλήρωση της διαδικασίας δημοπράτησης.
Πρόκειται για το έργο «Επέκταση – Βελτίωση δικτύου ηλεκτροφωτισμού στο Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο ν. Ρόδου».
Τη σύμβαση, ύψους 2.724.287,06 ευρώ, υπέγραψαν χθες ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος και ο Αντιπρόεδρος της εργοληπτικής εταιρείας P&C DEVELOPMENT S.A, Χρήστος Παναγιωτόπουλος.
Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου, πρόκειται να τοποθετηθούν 2.255 στύλοι ηλεκτροφωτισμού σε συνολικό μήκος 61 χλμ του κεντρικού οδικού δικτύου του νησιού της Ρόδου. Οι στύλοι θα τοποθετηθούν σε τμήματα του οδικού δικτύου όπου, είτε δεν υπήρχε μέχρι σήμερα φωτισμός, είτε θα αντικαταστήσουν παλαιούς και φθαρμένους.
Ειδικότερα, θα τοποθετηθούν στα εξής τμήματα του οδικού δικτύου:
– Από Κολύμπια έως Λίνδο και Λάρδο
– Από Ιξιά, (όρια σχεδίου πόλεως) έως Καλαβάρδα
– Στην Λεωφόρο Καλλιθέας έως το Φαληράκι
– Από την Παστίδα έως το Νοσοκομείο Ρόδου
– Από Καλυθιές έως Εθνική Οδό
– Από Βάτι έως Προφύλια
– Από τον κόμβο της Euromedica έως Ξενοδοχείο Paradise.
Η ίδια εργολαβία περιλαμβάνει επιπλέον την εγκατάσταση στηθαίων σε συνολικό μήκος 20 χλμ του οδικού δικτύου, καθώς και κατασκευή πεζοδρομίων από την Ιξιά έως την Κρεμαστή.
Το έργο δημοπρατήθηκε τον Φεβρουάριο του 2017. Η διαδικασία δημοπράτησης ολοκληρώθηκε μετά από 26 μήνες, διάστημα πολύ μεγάλο, ενδεικτικό του βαρέως γραφειοκρατικού περιβάλλοντος, μέσα στο οποίο λειτουργεί η δημόσια διοίκηση στη χώρα.
«Ρυθμοί τόσο αργοί, που στο τέλος τους ξεπερνά η ζωή και η πραγματικότητα», όπως επεσήμανε ο Περιφερειάρχης, Γιώργος
Χατζημάρκος, ο οποίος τόνισε ότι η ελάφρυνση του όγκου της γραφειοκρατίας είναι επιβεβλημένη, προκειμένου η δημόσια διοίκηση να είναι ταχύτερη και πιο ευέλικτη. Το έργο θα ξεκινήσει άμεσα, εντός των επομένων δύο ή τριών εβδομάδων και θα ολοκληρωθεί το αργότερο σε 18 μήνες, λαμβανομένων υπόψιν και των ιδιαίτερων συνθηκών της τουριστικής περιόδου, που δεν επιτρέπουν την εκτέλεση εργασιών σε τμήματα του οδικού δικτύου, λόγω του μεγάλου κυκλοφοριακού φορτίου.
Ο Περιφερειάρχης σημείωσε ότι με το έργο αυτό, συμπληρώνεται ένα τρίπτυχο έργων που υλοποιεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την οδική ασφάλεια, τα οποία συνιστούν την μεγαλύτερη παρέμβαση που έγινε ποτέ στο οδικό δίκτυο του νησιού της Ρόδου.
Τα έργα αυτά είναι:
– Οι διαγραμμίσεις όλου του κεντρικού οδικού δικτύου του νησιού, με υλικό νέας τεχνολογίας, ένα έργο ύψους 2,4 εκατ. ευρώ, το οποίο έχει ήδη δημοπρατηθεί.
– Η εγκατάσταση 5.200 φωτιστικών LED τελευταίας τεχνολογίας στο οδικό δίκτυο του νησιού της Ρόδου, έργο για το οποίο η εργολαβική σύμβαση υπεγράφη προ ημερών. Η εγκατάσταση των λαμπτήρων θα ξεκινήσει άμεσα και θα ολοκληρωθεί τον προσεχή Οκτώβριο.
– Το τρίτο έργο είναι αυτό της εγκατάστασης των 2.255 στύλων ηλεκτροφωτισμού.

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις