Οι αποτελεσματικοί τρόποι για να μειώσεις τις κοκκινίλες στο πρόσωπο

Της Μάρως Καρούση

Τα κόκκινα στρώματα, ο ανομοιογενής τόνος του δέρματος ή τα έντονα σημάδια στο πρόσωπό μας, δεν αρέσουν σε καμία.

Δυστυχώς, δεν καλύπτονται εύκολα και το μόνο που θέλεις είναι να τα ξεφορτωθείς μια για πάντα.

Τι είναι, όμως, αυτό που προκαλεί κατά βάση όλη αυτή την ερυθρότητα στο δέρμα μας; Η πιο συχνή απάντηση είναι τα βακτήρια, με επόμενες τις αλλεργίες, την στέρηση του ύπνου και την συναισθηματική αναταραχή.

Αλλά ας περάσουμε ευθύς αμέσως στους τρόπους επίλυσης αυτού του προβλήματος μια για πάντα.

Λίγα λεπτά ηλιοθεραπεία την ημέρα

Ακόμα κι αν καίγεστε εύκολα, λίγα λεπτά στον ήλιο θα σας δώσουν βιταμίνη D, ένα βασικό συστατικό για υγιές δέρμα. Το ανοιχτόχρωμο δέρμα, είναι ειδικά σχεδιασμένο για να απορροφά περισσότερη βιταμίνη D από το πιο σκούρο και αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χρειαστεί περισσότερη, πάντα φυσικά με το κατάλληλο αντηλιακό.

Coconut oil στο δέρμα

Επειδή η επιδερμίδα μας είναι καθαρή, δεν σημαίνει ότι προστατεύεται.

Το δέρμα προστατεύεται κανονικά και ουσιαστικά, εφόσον υπάρχει ένα στρώμα πάνω σε αυτό και το coconut oil, είναι η ιδανική επιλογή. Αυτό εξασφαλίζει ότι τα βακτήρια δεν μπορούν να εισέλθουν και ότι μόνο ο ιδρώτας μπορεί να βγει.

Οι αποτελεσματικοί τρόποι για να μειώσεις τις κοκκινίλες στο πρόσωπο

Πλένε τις μαξιλαροθήκες σου μια φορά την εβδομάδα

Τα σεντόνια ή ακόμα περισσότερο τα παπλώματα, δεν χρειάζονται τόσο συχνό πλύσιμο. Οι μαξιλαροθήκες όμως, που το πρόσωπο μας έρχεται σε συνεχή επαφή μαζί τους, πρέπει να πλένονται τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα και να χρησιμοποιείται μαλακτικό για ακόμα πιο απαλή υφή.

Εάν ακολουθήσεις τις παραπάνω συμβουλές, η ερυθρότητα και ο κνησμός θα μειωθούν αμέσως.

The post Οι αποτελεσματικοί τρόποι για να μειώσεις τις κοκκινίλες στο πρόσωπο appeared first on Be Like You.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις