Π. Κοκκόρης: Άμεση μείωση των φορολογικών συντελεστών, ίσον ανταγωνιστικότητα

Π. Κοκκόρης: Άμεση μείωση των φορολογικών συντελεστών, ίσον ανταγωνιστικότητα

«Οι Θεσσαλονικείς επιχειρηματίες θα γίνουν ανταγωνιστικοί μόνο με μείωση φόρων», επισήμανε στο Metropolis 95,5 και τον Κώστα Παπαζαφειρίου, ο υποψήφιος με τη ΝΔ στην Α' Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Κοκκόρης.

"Όταν τα Σκόπια έχουν 10% και 15% είναι δυνατόν οι δικές μας επιχειρήσεις με 28% να είναι ανταγωνιστικές;  Μόνο με μείωση φορολογικών συντελεστών στο 20% και αργότερα αν είναι δυνατόν και λιγότερο, θα βοηθήσουμε την ανταγωνιστικότητα".

Όπως επισήμανε ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας, σήμερα, με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για κάθε 10.000 εισοδήματος και με φόρο 22% πληρώνουμε 2.200 ευρώ. Με ένα άμεσο μέτρο, δηλαδή τη μείωση του εισαγωγικού συντελεστή για τα φυσικά πρόσωπα, στα ίδια ποσά θα έχουμε έχουμε μείωση του φορολογικού συντελεστή 9%. Ο φόρος δηλαδή που θα προκύψει θα είναι μόλις 900ευρώ. Ο πολίτης θα έχει οφεληθεί λοιπόν 1.300 ευρώ. Θα ακολουθήσει η μείωση του ΕΝΦΙΑ οριζόντια κατά 30% σε διάστημα 2 χρόνων και η αναστολή του ΦΠΑ στις νεόδμητες οικοδομές, κάτι το οποίο θα ενεργοποιήσει την οικοδομική δραστηριότητα σε πάνω από 100 επαγγέλματα.

"Αυτά είναι μέτρα που θα δώσουν ώθηση στην επιχειρηματικότητα, τις ιδιωτικές επενδύσεις, ενώ  συγχρόνως λειτουργήσουν θετικά για το ζητούμενο της εξωσρέφειας της ελληνικής οικονομίας, η οποία με τη σειρά της θα φέρει νέες θέσεις εργασίας αποτρέποντας το φαινόμενο της επιλογής του εξωτερικού, για τους νέους μας".

Ο κ. Κοκκόρης τόνισε με νόημα ότι η Θεσσαλονίκη πρέπει να απεγκλωβιστεί από τη λογική της επαρχίας, με στοχευμένες παρεμβάσεις, κυρίως σε συγκοινωνίες και υποδομές, ώστε να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ενδοχώρα και στα Βαλκάνια, ως τουριστικός προορισμός και Πύλη Εξόδου.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις