"Χρυσός" ο Τεντόγλου στη Σουηδία - "Πέταξε" στα 8,32 μέτρα

Πρωταθλητής της Ευρώπης αναδείχθηκε ο Μίλτος Τεντόγλου με άλμα στα 8.32μ, που αποτελεί την 4η καλύτερη επίδοση για εφέτος στον κόσμο, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων (U23) που διεξάγεται στο Γκέβλε της Σουηδίας.

Η επίδοση του ήταν και η κορυφαία στην «Γηραιά Ήπειρο» μέσα στο 2019 σε επίπεδο ανδρών.

Επίσης ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι βελτίωσε και την δική του καλύτερη επίδοση στην κατηγορία U23, που ήταν 8.19μ, από τις 5 Ιουλίου στη Λοζάνη. 

Με τη νίκη του αυτή ο Τεντόγλου κατάφερε να εμπλουτίσει ακόμη περισσότερο τις επιτυχίες του, αφού πρόσθεσε το χρυσό μετάλλιο στους Νέους, στα άλλα δύο χρυσά σε επίπεδο Ανδρών (Βερολίνο και Γλασκόβη), την πρώτη θέση στο Ευρωπαϊκό Κ20 στο Γκροσέτο το 2017 και το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 του 2016.

Ο Έλληνας άλτης έκανε με την πρώτη προσπάθεια 8.22μ (άν. +1.9 μ/δ) και απάντησε στον Ισπανό Έκτορ Σάντος που λίγο νωρίτερα έκανε 8.19μ (-0.1) και το οποίο του χάρισε το ασημένιο μετάλλιο. Ο Έλληνας αθλητής έκανε άκυρο στο 2ο άλμα του, 8.05 στο τρίτο, 8.20μ στο τέταρτο, 8.25μ στο πέμπτο και 8.32μ στο τελευταίο. 

Το χάλκινο μετάλλιο πήρε ο Ιταλός Γκαμπριέλα Τσιλά με 8.00μ.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις