Η Porsche ετοιμάζει μια ακόμα ισχυρότερη 718 Cayman GT4 RS

Η Porsche ετοιμάζει μια ακόμα ισχυρότερη 718 Cayman GT4 RS

Η Porsche φαίνεται πως εξετάζει το ενδεχόμενο να παρουσιάσει μια ακόμα ισχυρότερη έκδοση 718 Cayman GT4 RS για το 2021, η οποία θα φορά τον ατμοσφαιρικό boxer κινητήρα 4,0 λίτρων με τεχνολογίες που εισήγαγε η μεγαλύτερη 911 GT3.

Η 718 Cayman GT4 που σύμφωνα με το drive.gr, παρουσιάστηκε τον προηγούμενο μήνα είναι η ισχυρότερη και πιο ακραία μέχρι στιγμής έκδοση του μοντέλου, με τον ατμοσφαιρικό boxer κινητήρα 4,0 λίτρων να αποδίδει 420 PS, το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων να στέλνει τη δύναμη στους πίσω τροχούς, και την ανάρτηση να δανείζεται εξαρτήματα από την 911 GT3.

Ο Markus Baumann, υπεύθυνος εξέλιξης του κινητήρα, δήλωσε στο Carsales πως το τετράλιτρο μοτέρ έχει τη δυνατότητα να παράγει πολύ περισσότερη δύναμη χωρίς τη χρήση turbo: «Ναι, εννοείται πως θα μπορούσαμε να βγάλουμε περισσότερη δύναμη. Αν πάρουμε τεχνολογίες από την GT3, όπως οι μπιέλες τιτανίου και το ξηρό κάρτερ, και τις εφαρμόσουμε στον κινητήρα 9A2, τότε μπορεί να παράγει περισσότερη ιπποδύναμη από 420 PS. Έχουμε εξελίξει ήδη αυτές τις τεχνολογίες και θα μπορούσαμε εύκολα να υλοποιήσουμε κάτι τέτοιο.»

Ο τεχνικός της Porsche δήλωσε επίσης πως ο κόφτης που στην GT4 βρίσκεται στα 8.000 rpm, μπορεί να ανέβει ακόμα υψηλότερα, λέγοντας πως όλα είναι πιθανά ανάλογα με τη στρατηγική που θα επιλέξει η εταιρεία.

Κλείνοντας ο Baumann είπε: «Για τώρα, πιστεύω πως οι 420 PS είναι αρκετή δύναμη για αυτό το μοντέλο. Αυτή τη στιγμή, για λόγους στρατηγικής, πρέπει να κρατήσουμε λίγο απόσταση από την 911 GT3».

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις