Δοκίμασαν Κρητικά κρασιά στο Μπορντό

Δοκίμασαν Κρητικά κρασιά στο Μπορντό

Στο Μπορντό της Γαλλίας βρέθηκε το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης, ως τιμώμενη οινοπαραγωγική περιοχή στο μουσείο οίνου «La Cite du Vin». Διοργανώθηκαν δύο σεμινάρια-γευσιγνωσίες όπου παρουσιάστηκαν πέντε κρητικές ποικιλίες. Το Βιδιανό, το Λιάτικο, το Κοτσιφάλι, το Μαντηλάρι και το Ρωμέικο.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικά σεμινάρια για τα στελέχη του «La Cite du Vin», που διαχειρίζονται τους επισκέπτες και τις δραστηριότητες του Κέντρου, τους λεγόμενους «moderators». Οι «moderators» είναι επαγγελματίες στον χώρο του κρασιού, που όχι μόνο συνεργάζονται με το «La Cite Du Vin», αλλά φτιάχνουν τις λίστες για κάβες και εστιατόρια στο Μπορντό.

Τα σεμινάρια υποστήριξαν η οινολόγος, Γεωργία Λύτρα, και ο Νίκος Μηλιαράκης, οινοποιός και μέλος του Δ.Σ. του Δικτύου Οινοποιών Ν. Ηρακλείου, ο οποίος ανέφερε:

«Παρουσιάστηκε η σύγχρονη εικόνα του Κρητικού κρασιού, σε μια πόλη που αν μη τι άλλο είναι από τους πιο γνωστούς οινοτουριστικούς προορισμούς στον κόσμο. Τα κρασιά και οι ποικιλίες της Κρήτης προσέλκυσαν το ενδιαφέρον του κοινού αλλά και των επαγγελματιών που το παρακολούθησαν. Το Μπορντό είναι μία σύγχρονη πόλη κρασιού και το Μουσείο Οίνου έχει συμβάλει πολύ στην ανανέωση της οινικής εικόνας της. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που από τη μία, εκπαιδεύτηκαν οι moderators για το κρητικό κρασί και από την άλλη, κοινό που παρακολουθεί συχνά τα σεμινάρια που αφορούν σε αμπελώνες του κόσμου, έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Κρήτη, ως μια σημαντική αμπελοοινική περιοχή του κόσμου».

Το «La Cite Du Vin» εκδήλωσε την επιθυμία να ανανεώσει το συμβόλαιο συνεργασίας με το Wines of Crete για τρία ακόμα έτη, επομένως, τα κρασιά της Κρήτης θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο Μουσείο Οίνου του Μπορντό.

Επόμενη στάση για το κρητικό κρασί είναι η Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού την Κυριακή 10 Νοεμβρίου και η Αθήνα όπου θα γίνει η έκθεση Κρητικού Κρασιού «ΟιΝοτικά» την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αθηναΐς.

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις