Εκδήλωση για την απελευθέρωση της Λάρισας από το ΚΚΕ και την ΠΕΑΕΑ

Εκδήλωση για την απελευθέρωση της Λάρισας από το ΚΚΕ και την ΠΕΑΕΑ

Εκδήλωση για την απελευθέρωση της Λάρισας στις 23 Οκτωβρίου 1944 από τα γερμανοφασιστικά στρατεύματα, διοργάνωσαν σήμερα στην πλατεία Τ. Γαργαλιάνου (Εργατικού Κέντρου, η Τομεακή Επιτροπή Λάρισας του ΚΚΕ, τα Τομεακά Συμβούλια της ΚΝΕ και η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Λάρισας.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με τραγούδια της χορωδίας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και ακολούθησε χαιρετισμός του προέδρου της ΠΕΑΕ -ΔΣΕ Τηλέμαχου Καλόγηρου Την κεντρική ομιλία έκανε ο Θανάσης Σερδένης, στέλεχος του ΚΚΕ ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό της απελευθέρωσης και τη συμβολή του ΚΚΕ, τονίζοντας μεταξύ άλλων «Σαν σήμερα, 23 του Οκτώβρη 1944, ο θρυλικός ΕΛΑΣ απελευθέρωσε την Λάρισα από τον χιτλεροφασιστικό ζυγό.
Στις 23 Οκτώβρη 1944 ο λαός μας, όπως λέει και το τραγούδι, «είχε σπάσει την άτιμη την αλυσίδα» που τον εβάραινε θανατερά. Σήμερα 75 χρόνια από την αξέχαστη αυτή μέρα, οι αγωνιστές της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας οι επαναπατρισμένοι πολιτικοί πρόσφυγες και οι απόγονοί τους, μακριά από την κυβερνητική και Δημοτική φιέστα, συγκεντρωθήκαμε εδώ στην πλατεία του Τάκη Γαργαλιάνου, για να τιμήσουμε με τον δικό μας αγωνιστικό τρόπο την 75η επέτειο της απελευθέρωσης της Λάρισας από τον θρυλικό ΕΛΑΣ.
Ο Λαός με μπροστάρη το ΚΚΕ όρθωσε το ανάστημά του και πολέμησε τους φασίστες κατακτητές μέχρι την συντριβή τους και απελευθέρωσε την Πατρίδα.
Η απελευθέρωση της χώρας μας υπήρξε καρπός της Τιτάνιας πάλης του Ελληνικού λαού στα χρόνια της κατοχής μέσα από τις γραμμές του τεράστιου ΕΑΜικού κινήματος, με οδηγό, οργανωτή και κύριο αιμοδότη του το τιμημένο ΚΚΕ…
Σήμερα οι παραχαράκτες της ιστορίας, προσπαθούν να αποχρωματίσουν την Αντίσταση αποσιωπώντας τον πρωτοπόρο ρόλο του ΚΚΕ, ισχυρίζονται ότι η αντίσταση στους φασίστες ήταν παλλαϊκή. Τα γεγονότα εκείνης της περιόδου είναι αδιάψευστοι μάρτυρες και προσπαθούν όλες οι κυβερνήσεις να τα διαστραυλώσουν….. Σήμερα 75 χρόνια από την απελευθέρωση δεν έχουν καταβληθεί στην χώρα μας από την Γερμανία οι πολεμικές αποζημιώσεις. Αυτό συμβαίνει γιατί καμία Ελληνική κυβέρνηση όλα αυτά τα χρόνια δεν διεκδίκησε τις Γερμανικές οφειλές….»

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις