Κομοτηνή: Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την ανάπλαση όλων των κεντρικών δρόμων της πόλης

Κομοτηνή: Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για  την ανάπλαση όλων  των κεντρικών δρόμων της πόλης

« Να αυξήσουμε την επισκεψιμότητα στην πόλη μας αλλά για ποιους;» αναρωτήθηκε πολίτης που συμμετείχε στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Κομοτηνής με αφορμή την παρουσίαση του Τεχνικού Προγράμματος για να συνεχίσει « Για τους Κομοτηναίους ή για να φέρουμε ξένους; Έχετε στο πρόγραμμά σας τρόπους για να προσελκύσουμε κόσμο από τα περίχωρα και τις όμορες χώρες;» Σύμφωνα με τον ίδιο η ανατολική είσοδος της πόλης είναι σε άθλια κατάσταση, από εκεί, όπως είπε, περνάνε χιλιάδες τουρίστες από τη Μολδαβία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, οι οποίοι φεύγουν κατευθείαν στην Εγνατία.

«Αυτούς σκέφτεστε να τους προκαλέσετε να μπουν και μέσα στην πόλη; Να περάσουν να ρίξουν μια ματιά και να διαπιστώσουν πόσο όμορφη είναι αυτή η πόλη με τις αναπλάσεις και το ιστορικό της κέντρο;»
Απάντηση στο ερώτημα έδωσε ο κος Δημήτρης Καρασταύρου, αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου: «Αρμοδιότητα μας είναι να διαχειριστούμε σαν Τεχνική Υπηρεσία τους κοινόχρηστους χώρους και τους κοινωφελής» ανέφερε για να εξηγήσει « Αυτούς προσπαθούμε να κάνουμε πιο όμορφους και πιο ελκυστικούς. Νομίζω ότι αυτή είναι η προσπάθεια που θέλουμε να αναδείξουμε με το Τεχνικό Πρόγραμμα, να κάνουμε πιο ελκυστική την πόλη από άποψη λειτουργικότητας και όψης κοινόχρηστων χώρων».

Στην απάντηση του ο αντιδήμαρχος αναφέρθηκε στην ένταξη σε ένα πρόγραμμα μέσα από το οποίο θα πραγματοποιηθεί ένας αρχιτεκτονικός διαγωνισμός που θα αφορά όλους τους κεντρικούς δρόμους της πόλης: η είσοδος της πόλης από την παλαιά οδό Ξάνθης μέχρι την έξοδο, ο δρόμος που οδηγεί στον Σιδηροδρομικό Σταθμό, ο δρόμος που οδηγεί στο Κολυμβητήριο, την Ηρώων , αλλά και το δρόμο προς το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο, «ώστε», όπως είπε ο κος Καρασταύρου « και οι κεντρικοί δρόμοι να αποκτήσουν μια δική τους ταυτότητα, ξεχωριστή».

Μάλιστα σ΄αυτό το σημείο έκανε και μια αναφορά που λίγο πολύ έχουν διαπιστώσει και οι ίδιοι οι κάτοικοι, ότι δηλαδή γίνονται έργα, αλλά το κάθε έργο, υλοποιείται «όπως το αντιλαμβάνεται ο καθένας από μόνος του» και δεν έρχεται ένα έργο να «κολλήσει» με το άλλο και αυτό διαπιστώνεται εκ των υστέρων με αστοχίες που εντοπίζονται. Γι αυτό και επιλέγεται τώρα η εκπόνηση μιας ολοκληρωμένης μελέτης η οποία θα απαντά στο ερώτημα: «Πώς πρέπει να είναι τελικά οι δρόμοι και τι εικόνα θέλουμε;» Στο πρόγραμμα που θα υλοποιήσει η δημοτική αρχή θα συμπεριλαμβάνονται και οι όψεις των κτιρίων, ώστε να αποκτήσουν μια ταυτότητα πιο «βατή» όλοι οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης. «Νομίζω ότι είναι κάτι που θα αναδείξει την πόλη και η δική μας δουλειά είναι να αναδείξουμε τους κοινόχρηστους χώρους, τους δρόμους και να έχουμε την πόλη έτοιμη να δεχτεί τον όποιο τουρισμό γιατί το τουριστικό προϊόν δεν είναι μόνο η πόλη, είναι η αγορά,οι άνθρωποι, ο πολιτισμός.» κατέληξε ο αντιδήμαρχος.
Φώτο: Ο κος Δ. Καρασταύρου, αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών ρεπορτάζ-κείμενο -φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις