Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός για την κακοκαιρία Μπάρμπαρα που θα πλήξει ιδιαίτερα σφοδρά έξι περιοχές της χώρας.
Ήδη, σε συνέχεια των ανακοινώσεων που ακολούθησαν τη σύσκεψη στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας ενεργοποιήθηκε το 112 και μήνυμα έλαβαν οι κάτοικοι:
- Εύβοιας,
- Αττικής,
- Βοιωτίας,
- Φθιώτιδας,
- Βορείων Σποράδων
- Μαγνησίας.
Παράλληλα, ανακοινώθηκε και επίσημα η απαγόρευση κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων.
Δείτε live την εξέλιξη του φαινομένου
Σε χάρτη που έχει δημοσιεύσει εδώ το meteo.gr, μπορείτε να παρακολουθείτε live τους δρόμους στους οποίους υπάρχουν ανά πάσα στιγμή χιόνια σε όλη την Ελλάδα.
Τα μέτρα ενόψει της επέλασης
Εξετάζεται το ενδεχόμενο να εκδοθούν προειδοποιητικά μηνύματα του 112 προς τους κατοίκους άλλων περιοχών (πέραν των παραπάνω), ανάλογα βεβαίως με την εξέλιξη της κακοκαιρίας.
Παράλληλα, όπως είπε ο κ. Αρτοποιός, η ΕΛΑΣ ανακοίνωνει την απαγόρευση της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων, ενώ επισήμανε ότι είναι υποχρεωτικός ο εφοδιασμός όλων των οχημάτων που κινούνται στο οδικό δίκτυο με αντιολισθητικά μέσα. «Οι οδηγοί οφείλουν να γνωρίζουν τον τρόπο τοποθέτησης και λειτουργίας τους» σημείωσε ο κ. Αρτοποιός και προσέθεσε ότι από σήμερα το πρωί και τις επόμενες ημέρες ειδικά συνεργεία της τροχαίας βρίσκονται σε διάφορα καίρια σημεία του οδικού δικτύου και πραγματοποιούν αυστηρούς ελέγχους. Παράλληλα, επανέλαβε την ισχυρή σύσταση για περιορισμό των μετακινήσεων στις απολύτως απαραίτητες καθώς και την λήψη μέτρων αυτοπροστασίας.
Επίσης, συναποφασίστηκε η διασπορά οχημάτων και πεζοπόρων τμημάτων κυρίως του Πυροσβεστικού Σώματος, της ελληνικής αστυνομίας, των ενόπλων δυνάμεων αλλά και δυνάμεων του Εθνικού Κέντρου 'Αμεσης Βοήθειας σε σταθμούς βάσης, ιδιαιτέρως σε περιοχές που αναμένεται να επηρεαστούν. Ειδικότερα στην Αττική έχουν δημιουργηθεί 10 σταθμοί βάσης σε κομβικά σημεία κυρίως βόρεια της περιφέρειας Αττικής. Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων συντονίζουν την εφαρμογή του σχεδίου δράσης.
Αναλυτικά η ανακοίνωση μετά τη σύσκεψη
Με το σύνολο του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας να βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα και αυξημένη επιφυλακή, νέα, ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, ενόψει της κακοκαιρίας «ΜΠΑΡΜΠΑΡΑ» που θα πλήξει μεγάλο μέρος της χώρας.
Στη σύσκεψη μετείχαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών Ιωάννης Ξηφαράς, οι Περιφερειάρχες Αττικής Γιώργος Πατούλης, Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Αγοραστός, Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, καθώς και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου.
Μετείχαν, επίσης, ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχος Φραγκίσκος Λελούδας, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Γεώργιος Πουρναράς και ο Υπαρχηγός, Αντιστράτηγος Μάριος Αποστολίδης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, ο Διοικητής ΕΣΚΕΔΙΚ, Υποστράτηγος Θεόδωρος Βάγιας, ο Διευθυντής Σχεδιασμού Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας Δημήτρης Αλεξανδρής, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου, καθώς επίσης εκπρόσωποι των Διοικήσεων του ΔΕΔΔΗΕ, του ΟΑΣΑ, του ΟΣΕ, του ΣΤΑΣΥ, της Hellenic Train, παραχωρησιούχων αυτοκινητοδρόμων, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) και η επιστημονική ομάδα μετεωρολόγων.
Στη σύσκεψη αξιολογήθηκαν τα τελευταία μετερεωλογικά δεδομένα και δόθηκαν επικαιροποιημένες οδηγίες σε όλους τους εμπλεκομένους φορείς για την αποτελεσματική εφαρμογή του Σχεδίου «Βορέας 2» που αφορά στη διαχείριση των συνεπειών από την εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού. Όλοι συναρμόδιοι φορείς δήλωσαν την ετοιμότητά τους και ελήφθησαν συγκεκριμένες αποφάσεις.
Ειδικότερα, αποφασίστηκε:
Πρώτον, να απαγορευτεί η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων σε περιοχές που θα επηρεαστούν από την κακοκαιρία. Σχετική ανακοίνωση θα εκδώσει η Ελληνική Αστυνομία.
Δεύτερον, να υπάρξει διασπορά οχημάτων και πεζοπόρων τμημάτων κυρίως του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και δυνάμεων του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, σε σταθμούς βάσης, στις περιοχές που αναμένεται να επηρεαστούν.
Τρίτον, να ενεργοποιηθεί το 112 για την αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων σε συγκεκριμένες περιοχές ανάλογα με την εξέλιξη των φαινομένων.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το ΕΣΚΕΔΙΚ συντονίζουν την εφαρμογή του σχεδίου δράσης και παραμένουν σε συνεχή επαφή με όλες τις συναρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας καθώς και τους παραχωρησιούχους των αυτοκινητοδρόμων, που θα επηρεαστούν από την κακοκαιρία, ώστε να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων προκύψουν.
Παράλληλα, επαναλαμβάνεται η ισχυρή σύσταση στους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί, να περιορίσουν στις απολύτως αναγκαίες τις μετακινήσεις τους και να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας σύμφωνα με τις οδηγίες της ΓΓΠΠ.
Τονίζεται ότι δεν θα πρέπει να εφησυχάσουμε σε περίπτωση που τα φαινόμενα παρουσιάσουν πρόσκαιρη ύφεση. Η κακοκαιρία θα είναι έντονη και θα έχει διάρκεια, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας
Σε περίπτωση που είναι αναγκαίο να μετακινηθούμε, προτού ξεκινήσουμε, ενημερωνόμαστε:
- για την επικρατούσα κατάσταση και τη βατότητα του οδικού δικτύου από την ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας και
- για τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες από την ιστοσελίδα της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας
Υπογραμμίζεται, επίσης, ότι πλέον είναι υποχρεωτικός ο εφοδιασμός όλων των οχημάτων με αντιολισθητικά μέσα. Η Ελληνική Αστυνομία πραγματοποιεί ήδη αυστηρούς ελέγχους.
Τα μέτρα που αποφασίστηκαν από τις Αρχές
Σύσκεψη υπό τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο σχετικό υπουργείο, για τη λήψη μέτρων αντιμετώπισης της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα».
Προς την κατεύθυνση αυτή, τίθενται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα οι αρμόδιες αστυνομικές Υπηρεσίες, προκειμένου να συνδράμουν ουσιαστικά, με μέσα και έμψυχο δυναμικό, τον σχεδιασμό του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση προβλημάτων που τυχόν ανακύψουν.
Για το σκοπό αυτό, ενισχυμένα κλιμάκια της τροχαίας θα επιτηρούν στο εθνικό, αστικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, ενώ σε ετοιμότητα θα τεθούν και οι κατά τόπους Διευθύνσεις Αστυνομίας της Επικράτειας, ευρισκόμενες σε συνεχή επικοινωνία με τους Δήμους και τις Περιφερειακές Αρχές της χώρας.
Επιπλέον, με αποφάσεις που θα εκδίδονται από τις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες, ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες, καθίσταται υποχρεωτική η χρήση αντιολισθητικών μέσων. Προς τούτο θα διεξάγονται αυστηροί έλεγχοι από ειδικά συνεργεία της Τροχαίας που θα βρίσκονται σε διάφορα καίρια σημεία του οδικού δικτύου.
Υπενθυμίζεται ότι οι οδηγοί των οχημάτων οφείλουν να γνωρίζουν τον τρόπο τοποθέτησης και λειτουργίας των αντιολισθητικών μέσων, προκειμένου να εξασφαλίζεται η σωστή τους χρήση.
Σε κάθε περίπτωση, συνίσταται στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και εφόσον αυτές είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθούν, να είναι εφοδιασμένοι με τα προβλεπόμενα αντιολισθητικά μέσα και να λαμβάνουν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης, ακολουθώντας τις οδηγίες των αστυνομικών και άλλων Αρχών.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.
Πού χρειάζονται αλυσίδες
Ήδη η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» σαρώνει περιοχές της χώρας μας με και, το πρωί του Σαββάτου (04/02), δημιουργήθηκαν τα πρώτα προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Δυτικής Ελλάδας. Συγκεκριμένα, κυκλοφοριακά προβλήματα, λόγω χιονιού και παγετού, έχουν προκληθεί σε σημεία του ορεινού οδικού δικτύου των περιφερειακών ενοτήτων της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είναι απαραίτητη η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων, λόγω χιονόπτωσης, στη επαρχιακή οδό Καλαβρύτων - χιονοδρομικού κέντρου, από το 8ο έως το 15ο χιλιόμετρο.
Ακόμα, καταγράφεται δυσχέρεια στην κίνηση των οχημάτων, λόγω παγετού και χαμηλών θερμοκρασιών, στα παρακάτω σημεία του οδικού δικτύου.
- Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων - Διακοπτού μέσω Μεγάλου Σπηλαίου
- Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων - Πατρών μέσω Χαλανδρίτσας
- Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων - Αιγίου μέσω Πτέρης
- Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων - Κλειτορίας μέσω Λουσών
- Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων - Κλειτορίας μέσω Πριόλιθου
- Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων - χιονοδρομικού κέντρου
Όσον αφορά στηνν Αιτωλοακαρνανία, είναι αναγκαία η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην επαρχιακή οδό Καλλιθέας - Προυσού από το 14ο χιλιόμετρο, θέση Αγία Παρασκευή έως την θέση Αραποκέφαλα.
Επίσης, στην ίδια επαρχιακή οδό, έχει διακοπεί, λόγω κατολίσθησης, η κυκλοφορία στο ύψος του 7ου χιλιομέτρου και η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς.
Πώς βάζω αλυσίδες χιονιού – Οδηγίες
Αρχικά πρέπει να παρκάρετε κάπου με ασφάλεια. Οι αλυσίδες χιονιού, εν συνεχεία, τοποθετούνται πάντοτε στους κινητήριους τροχούς, δηλαδή μπροστά αν είναι προσθιοκίνητο και πίσω αν είναι πισωκίνητο.
{https://www.youtube.com/watch?v=0ZQzl8PwtXE}
Νέο έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ
Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε στις 03-02-2023/13:00 τοπική ώρα, επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.
Συγκεκριμένα,
Ψυχρές αέριες μάζες από τη βόρεια Ευρώπη θα κινηθούν νοτιότερα και θα προκαλέσουν κακοκαιρία με το όνομα ΜΠΑΡΜΠΑΡΑ (BARBARA) στη χώρα μας από την Κυριακή (05/02/2023). Τα κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες, ο ισχυρός παγετός, οι κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις σε περιοχές της ανατολικής Ελλάδας, καθώς και οι θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ στα πελάγη.
Οι χιονοπτώσεις που θα εκδηλώνονται από το βράδυ του Σαββάτου στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά (ορεινά και ημιορεινά), θα επεκταθούν και θα επηρεάσουν την Κυριακή (05/02/2023):
1. Από τις πρώτες πρωινές ώρες τα νησιά του βορείου Αιγαίου, τη Χαλκιδική και τη Θράκη. Τα φαινόμενα από τις μεσημβρινές ώρες στη Χαλκιδική και τη Θράκη θα παρουσιάσουν πρόσκαιρη ύφεση.
2. Από τις προμεσημβρινές ώρες, θα ενταθούν και θα επηρεάσουν τις Σποράδες, τη Θεσσαλία (ιδιαίτερα την ανατολική Μαγνησία), την Εύβοια και την ανατολική Στερεά. Οι χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμα και σε πεδινές περιοχές της Βοιωτίας και της Εύβοιας.
3. Από το απόγευμα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά κυρίως των βόρειων Κυκλάδων καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Κρήτης, όπου οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά περιόδους πυκνές.
Β) Τη Δευτέρα (06/02/2023) κατά περιόδους πυκνές χιονοπτώσεις θα εξακολουθήσουν να σημειώνονται στα νησιά του βορείου Αιγαίου, τη Θράκη, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.
Γ) Ειδικά για την Αττική χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τις προμεσημβρινές ώρες στα ορεινά και ημιορεινά ενώ από το μεσημέρι θα ενταθούν, κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά και θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι χιονοπτώσεις θα παρουσιάσουν πρόσκαιρη ύφεση κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ τη Δευτέρα θα συνεχιστούν αλλά με μικρότερες εντάσεις.
Δ) Την Τρίτη (07/02/2023) οι χιονοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν στην ανατολική Ελλάδα από τη Θεσσαλία και νοτιότερα (προσήνεμες περιοχές) καθώς επίσης και στις Κυκλάδες και την Κρήτη, με μικρότερη όμως ένταση.
Χαμηλές θερμοκρασίες
Από την Κυριακή (05/02/2023) αναμένεται βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο, της τάξεως των 8 με 10 βαθμών. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την επικράτηση ισχυρού παγετού κυρίως στα ηπειρωτικά, ο οποίος θα είναι κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ολικός (καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας αρνητικές θερμοκρασίες).
Θυελλώδεις Άνεμοι
Από την Κυριακή (05/02/2023) το μεσημέρι θα πνέουν θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ στα πελάγη, οι οποίοι από το απόγευμα της Κυριακής στο Ιόνιο και από την Τρίτη (07/02/2023) στο Αιγαίο, σταδιακά θα εξασθενήσουν.
Αλλαγές στα δρομολόγια αεροδρομίου σε περίπτωση έντονης χιονόπτωσης
Ενόψει της επέλασης της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα που φέρνει χιόνια και στην Αττική έγινε γνωστό πως όσοι θέλουν να μετακινηθούν από το σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας προς το Αεροδρόμιο θα μπορούν να το κάνουν με συρμούς του προαστιακού.
Ειδικότερα, αυτό θα ισχύει από αύριο, Κυριακή, σε περίπτωση που εκδηλωθεί έντονη χιονόπτωση στον βόρειο τομέα του Νομού Αττικής.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της «Hellenic Train», τα δρομολόγια του Μετρό θα σταματούν στον σταθμό Πλακεντίας του Μετρό. Ως εκ τούτου, η μετακίνηση των επιβατών από και προς Αεροδρόμιο θα γίνεται με μετεπιβίβαση στους συρμούς του Προαστιακού με το ίδιο εισιτήριο.
Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση για την κατάσταση κυκλοφορίας στην ιστοσελίδα της εταιρείας, καθώς και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
«Η Hellenic Train ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να ξεκινήσουν από την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση για την κατάσταση κυκλοφορίας στο web site της εταιρίας, καθώς και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (twitter, telegram).
Ο διαχειριστής της υποδομής (ΟΣΕ) έχει προγραμματίσει, σε περίπτωση εκδήλωσης χιονόπτωσης στον βόρειο τομέα του Νομού Αττικής, τα δρομολόγια του Μετρό προς και από Αεροδρόμιο να σταματούν στον σταθμό Πλακεντίας του Μετρό.
Ως εκ τούτου, η μετακίνηση των επιβατών από και προς Αεροδρόμιο θα γίνεται με μετεπιβίβαση στους συρμούς του Προαστιακού με το ίδιο εισιτήριο».
{https://twitter.com/HellenicTrain/status/1621577670290034696}
Ποιοι συμμετείχαν στη σύσκεψη
Στη σύσκεψη μετείχαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών Ιωάννης Ξηφαράς, οι Περιφερειάρχες Αττικής Γιώργος Πατούλης, Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Αγοραστός, Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, καθώς και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου.
Μετείχαν, επίσης, ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχος Φραγκίσκος Λελούδας, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Γεώργιος Πουρναράς και ο Υπαρχηγός, Αντιστράτηγος Μάριος Αποστολίδης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, ο Διοικητής ΕΣΚΕΔΙΚ, Υποστράτηγος Θεόδωρος Βάγιας, ο Διευθυντής Σχεδιασμού Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας Δημήτρης Αλεξανδρής, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου, καθώς επίσης εκπρόσωποι των Διοικήσεων του ΔΕΔΔΗΕ, του ΟΑΣΑ, του ΟΣΕ, του ΣΤΑΣΥ, της Hellenic Train, παραχωρησιούχων αυτοκινητοδρόμων, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) και η επιστημονική ομάδα μετεωρολόγων.
Στη σύσκεψη αξιολογήθηκαν τα τελευταία μετερεωλογικά δεδομένα και δόθηκαν επικαιροποιημένες οδηγίες σε όλους τους εμπλεκομένους φορείς για την αποτελεσματική εφαρμογή του Σχεδίου «Βορέας 2» που αφορά στη διαχείριση των συνεπειών από την εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού. Όλοι συναρμόδιοι φορείς δήλωσαν την ετοιμότητά τους και ελήφθησαν συγκεκριμένες αποφάσεις.
Αποποίηση ευθύνης
Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.