Βασιλόπιτες τσουρέκια, στριφτές, γλασαρισμένες με μαύρη και λευκή σοκολάτα, με γέμιση κάστανο και πραλίνα, αλλά και βασιλόπιτες με …γαλλική «κουλτούρα» είναι έτοιμες να «πρωταγωνιστήσουν» από τα πρώτα λεπτά του 2024 σε όλα τα οικογενειακά τραπεζώματα, στη Θεσσαλονίκη. Περισσότεροι από 400 τόνοι ζυμώνονται και αναμένεται να πουληθούν από τα αρτοποιεία και τα ζαχαροπλαστεία της πόλης, καθώς η βασιλόπιτα αποτελεί ένα από τα πιο παραδοσιακά έθιμα, έχοντας ένα «κρυμμένο» φλουρί στο εσωτερικό της για τον τυχερό της χρονιάς. Τόσο οι αρτοποιοί όσο και οι ζαχαροπλάστες έχουν βάλει όλο το μεράκι και τη φαντασία τους για να ικανοποιήσουν τα γευστικά γούστα των πελατών τους, κρατώντας παράλληλα τις τιμές στα ίδια επίπεδα με την περσινή χρονιά. Είναι ενδεικτικό πως οι βασιλόπιτες πωλούνται από 13 έως 18 ευρώ το κιλό, ανάλογα με το εάν οι καταναλωτές επιθυμούν την κλασική εκδοχή ή κάποια άλλη, με γέμιση και ευφάνταστα σχέδια. «Έχει ξεκινήσει η κίνηση στα αρτοποιεία και θα κορυφωθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο. Είναι έθιμο που τηρείται πιστά […]
Πηγή άρθρου
Newsbeast
Αποποίηση ευθύνης
Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.