Ολομέλεια Εφετών στις 21 Νοεμβρίου για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι

Στις 21 Νοεμβρίου 2019 θα συγκληθεί η Ολομέλεια του Συμβουλίου Εφετών προκειμένου να αποφανθεί εάν θα ανατεθεί η υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι σε ειδικό εφέτη ανακριτή.

Ο δικηγόρος Βασίλης Καπερνάρος, που εκπροσωπεί κάποιες από τις οικογένειες των θυμάτων, με δήλωσή του εξέφρασε την ελπίδα ότι η προγραμματισμένη για τις 21/11 συνεδρίαση της Ολομέλειας Εφετών θα επιτευχθεί, θα υπάρξει δηλαδή απαρτία, και ότι κατά τη συνεδρίαση θα οριστεί εφέτης – ανακριτής που θα αναλάβει την ανάκριση.

Ο κ. Καπερνάρος – εκπροσωπεί και την Β. Βουκάκη, η οποία έχασε τον σύζυγό της και τα δυο της παιδιά κατά τη φονική πυρκαγιά – αναφέρει πως ο ορισμός εφέτη ανακριτή για το Μάτι θα οδηγήσει σε «ενδελεχέστερη αναζήτηση και αξιοποίηση του ποινικού αποδεικτικού υλικού, για την ουσιαστική διακρίβωση της αλήθειας».

Αναλυτικά, στη δήλωσή του αναφέρει: «Την 21 Νοεμβρίου 2019 πρόκειται να συγκληθεί σε συμβούλιο η Ολομέλεια του Εφετείου Αθηνών, προκειμένου να αποφανθεί σχετικώς με την ανάθεση σε ειδικό εφέτη ανακριτή και επίκουρο αυτού, του χειρισμού της ποινικής υποθέσεως των εγκληματικών ευθυνών συγκεκριμένων προσώπων αναφορικώς με την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής την 23.8.2018, η οποία είχε ως τραγικό αποτέλεσμα το βασανιστικό θάνατο 102 συνανθρώπων μας και ανυπολόγιστες υλικές και οικολογικές ζημίες.

Εκφράζουμε την πεποίθηση, ότι αυτή τη φορά θα καταστεί δυνατή η σύγκληση της Ολομέλειας του Εφετείου Αθηνών, θα υπάρξει απαρτία και θα αποφασιστεί η ανάθεση της υποθέσεως σε ειδικό εφέτη ανακριτή, προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση από εμπειρότερο δικαστικό λειτουργό και γίνει ενδελεχέστερη αναζήτηση και αξιοποίηση του ποινικού αποδεικτικού υλικού, για την ουσιαστική διακρίβωση της αλήθειας».

Πηγή: Ολομέλεια Εφετών στις 21 Νοεμβρίου για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι - altsantiri

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις