Εσωτερικά θέματα...

Η εκπρόσωπος των εργαζομένων της εφημερίδας ESPRESSO Ελενα Σολωμού έστειλε απάντηση για την άτυπη συνάντηση σχετικά για το θέμα των καθυστερήσεων στη μισθοδοσία και για τα όσα ισχυρίζονται "Οι εργαζόμενοι του Δημοκρατικού Τύπου" (δείτε ΕΔΩ). Συγκεκριμένα η εκπρόσωπος αναφέρει:
Στην συγκεκριμένη, συνάντηση μέρους συντακτών και συνεργατών των εκδόσεων,..
στην οποία δεν είχαν κληθεί διευθυντικά στελέχη ούτε και η εργοδοσία, ακούστηκαν απόψεις για καθαρά εσωτερικά θέματα.
ΟΥΔΕΠΟΤΕ τέθηκε θέμα απεργιακών κινητοποιήσεων! Προφανώς οι «συντάκτες» του άρθρου σας, υπό το πέπλο της ανωνυμίας και επιδιώκοντας να εκπροσωπήσουν τους εργαζόμενους αναρτούν ψευδείς ειδήσεις όπως έχουν κάνει άλλωστε τόσες και τόσες φορές. Προφανώς γιαυτό το λόγο πέρα από την ESPRESSO την οποία εκπροσωπώ 18 ολόκληρα χρόνια, κανείς από τους «συναδέλφους» που τους αρέσει η «σκιά» της ανωνυμίας δεν αποφάσισε να βγει μπροστά και να εκπροσωπήσει, τόσο την εφημερίδα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» όσο και την «ΕΣΤΙΑ» με εκλογές και την παρουσία της Ενωσής μας. Για να μη στεναχωριούνται οι όψιμοι υπερασπιστές των δικαιωμάτων, να τους υπενθυμίσω ότι και άλλες φορές στο παρελθόν ανάλογα προβλήματα και μάλιστα μεγαλυτέρου μεγέθους, τα είχαμε επιλύσει στο χώρο της εργασίας μας. Εκεί που κάποιοι περνούν περιστασιακά!
Η εκπρόσωπος των εργαζομένων της ESPRESSO Ελενα Σολωμού

Για το ίδιο θέμα έστειλε mail και αναγνώστης - γνώστης του θέματος- που αναφέρει:
Οι "απλήρωτοι" και οι "αυτόχειρες" του Δημοκρατικού Τύπου
Ελλειπέστατη η "ανταπόκριση" απο το μέτωπο του Δημοκρατικού Τύπου (Δημοκρατία, Εστία, Espresso). Ο συνάδελφος που έγραψε την επιστολή (δημοσιευθηκε στους zoornalistas ΕΔΩ) λέει οτι οι εργαζόμενοι κλείνουν 5 μήνες απλήρωτοι καθώς αυτές τις μέρες "εξοφλείται ο Φεβρουάριος". Λάθος πρώτο! 3,5  μηνες απλήρωτοι - 21 Ιουνιου έχουμε. Λάθος δεύτερο. Μιλάει γενικώς και αορίστως για συνδικαλιστικό εκπρόσωπο. Για τρεις εφημερίδες; Αδιανόητο. Γιατι δεν ενημερώνει ο συντάκτης το κοινό των media που ενδιαφέρεται, για το ποιοι είναι και τι κάνουν.
Παρεπιπτόντως για να συννενοούμαστε: Δεν ειναι απλήρωτο το προσωπικο 5 μηνες (3,5 για την ακριβεια) ειναι "μεσα" 5 μηνες (3,5 για την ακρίβεια). Ολοι καταλαβαίνουμε το πρόβλημα στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε αλλά αυτά "περι κήρυξης απεργίας" δεν είναι σοβαρά πράγματα. Κάποιοι θέλουν δηλαδή να βάλει λουκέτο το τελευταίο ίσως ανεξάρτητο "μαγαζί"; Με αγάπη και καλή θέληση όλα λύνονται. Ας κοιτάξουν γύρω τους, γύρω σας τι γίνεται στην... Λωρίδα της Γάζας του ελληνικού Τύπου!

PS Δεν κατάλαβα τον υπαινιγμό για τα διευθυντικά στελέχη που δεν εμφανίστηκαν στην "άτυπη συνέλευση". Καλύτερα που απείχαν! Αν ήταν παρόντες οι μισοί θα τους έλεγαν "ρουφιάνους".
 
Διαβάστε ολόκληρη την είδηση πατώντας εδώ
To koytsompolio.gr είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης και παρουσίασης συνοπτικών ειδήσεων και άρθρων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους. Η συλλογή, ταξινόμηση και ανάρτηση των συνόψεων των ειδήσεων/άρθρων στον Ιστότοπο γίνεται αυτόματα μέσω της τεχνολογίας RSS. Γι' αυτό το λόγο, δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των άρθρων που δημοσιεύονται ούτε για το πως θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες αυτές από τους χρήστες. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις