Π. Καμμένος: Απόπειρα ανατροπής του πολιτεύματος

Την απόπειρα εισβολής στο γραφείο του το πρωί της Τετάρτης περιέγραψε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης. Ο ίδιος συνέδεσε την απόπειρα αυτή «με τα σενάρια περί αποστασίας» αποκαλύπτοντας ότι είχε δεχθεί απειλητικά τηλεφωνήματα κατά της ζωής του για την ψήφο στην πρόταση δυσπιστίας της αντιπολίτευσης, αν δεν ψηφίσει την πρόταση..
δυσπιστίας». Ο Κατσίκης δήλωσε κατηγορηματικά ότι θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση και θα υπηρετεί τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ.
****
Για απόπειρα ανατροπής του πολιτεύματος έκανε λόγο σε ανάρτησή του στο Twitter ο Πάνος Καμμένος σχετικά με την απόπειρα τριών ατόμων, δύο ανδρών και μιας γυναίκας να εισβάλουν στο γραφείο του βουλευτή του κόμματός του Κώστα Κατσίκη το πρωί της Τετάρτης: «Την ώρα που ο βουλευτής Κώστας Κατσίκης ήταν στον ΑΝΤ1 κουκουλοφόροι προσπάθησαν να εισβάλουν στο γραφείο του. Τι άλλο περιμένει ο εισαγγελέας για την τεκμηρίωση του αδικήματος των προκαταρκτικών πράξεων για ανατροπή του πολιτεύματος. ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΟΡΙΟ»
****
Σε δημοκρατική επαγρύπνηση καλεί ο Πρόεδρος της Βουλής  τα πολιτικά κόμματα και τις δημοκρατικές δυνάμεις της χώρας υποστηρίζοντας ότι «ολιγάριθμες ακροδεξιές ομάδες βίας» απειλούν βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου. Με αφορμή την επίθεση στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη, ο Ν. Βούτσης κάλεσε το σύνολο των δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου να καταδικάσουν τα πρόσφατα περιστατικά προπηλακισμών χωρίς – όπως είπε – αστερίσκους και συμψηφισμούς.
****
«Ο κόσμος της Θεσσαλονίκης ξέρει ότι δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα τα σενάρια περί εξαγοράς μου. Πάντα ήμουν άνθρωπος του μέτρου και τηρούσα τους κανόνες της δεοντολογίας, ποτέ δεν προσέβαλα κανέναν, δεν θα πέσω στο επίπεδο των ανθρώπων που λένε αυτές τις κουβέντες». Αυτό απάντησε το πρωί της Τετάρτης ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Γιώργος Λαζαρίδης απαντώντας σε όσα υπονοοεί το non paper του Μαξίμου μετά την απόφασή του να αποχωρήσει από τους ΑΝΕΛ με αποτέλεσμα η κυβερνητικη πλειοψηφία να μειωθεί στους 152 βουλευτές.
****
Σε δημόσια έκκληση προς τον Δημήτρη Καμμένο προκειμένου να παραδώσει την έδρα της αντιπροεδρίας του κοινοβουλίου προχώρησε ο Νίκος Βούτσης εξηγώντας πως η πολιτικοποίηση ενός καθαρά κανονιστικού ζητήματος θα πλήξει το κύρος της Βουλής. Ο Πρόεδρος της Βουλής σε συνομιλία του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες επισήμανε πως «δεν θα επιτρέψω να γίνει μομφή για πολιτικές απόψεις. Το ζήτημα του κ. Καμμένου είναι οφθαλμοφανώς κανονιστικού τύπου. Από την στιγμή που ανεξαρτητοποιήθηκε και δεν ανήκει σε κόμμα δεν μπορεί να παραμείνει αντιπρόεδρος». 

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις