Θεσσαλονίκη: Φόρτισε το... αμάξι του στο νέο κτίριο της ΠΚΜ (ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη: Φόρτισε το... αμάξι του στο νέο κτίριο της ΠΚΜ (ΦΩΤΟ)Στο νέο κτήριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έγινε σήμερα η πρώτη φόρτιση ηλεκτρικού

αυτοκινήτου σε κοινόχρηστο σταθμό στη Θεσσαλονίκη.

Η ΠΚΜ έχει εγκαταστήσει τον πρώτο κοινόχρηστο σταθμό φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα από τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο οποίος έχει τη δυνατότητα φόρτισης δύο ηλεκτρικών αυτοκινήτων ταυτόχρονα, με μάξιμουμ παροχή ηλεκτρικού φορτίου τις 22 kW για κάθε πρίζα και η χρήση του είναι δωρεάν.

Συγκεκριμένα, ένας Γερμανός τουρίστας κάτοχος Tesla σταμάτησε τυχαία στο κτήριο ζήτησε να του φορτίσουν το όχημα και του δόθηκε μια κάρτα με την οποία μπόρεσε να «γεμίσει» το όχημά του χωρίς κανένα κόστος.

Μάλιστα η σημερινή πρώτη φόρτιση έγινε ως εξής: ένας Γερμανός τουρίστας κάτοχος Tesla σταμάτησε στο κτήριο, ζήτησε να του φορτίσουν το όχημα και στο τέλος του δόθηκε μια κάρτα με την οποία μπόρεσε να φουλάρει το αμάξι του χωρίς κανένα κόστος.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας, Κώστας Γιουτίκας έγραψε στη σελίδα του στο Facebook: «Tο καλύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο του κόσμου φορτίζει στο καλύτερο ενεργειακά δημόσιο κτίριο της Ελλάδας!! Στο νέο κτίριο της Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας».63afec251bdda5c86c4dd7f0da3e1c04 XL

Κατηγορία: 

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις