Ετοιμάζουν παράσταση  διαμαρτυρίας στο γραφείο του Υφυπουργού Α.Α.

Ετοιμάζουν παράσταση  διαμαρτυρίας στο γραφείο του Υφυπουργού Α.Α.

Αποφασισμένοι να προβούν σε κινητοποιήσεις φέρονται οι αγρότες της Λάρισας κι άλλων περιοχών της χώρας προκειμένου να εξασφαλίσουν την προστασία των τραπεζικών λογαριασμών ενόψει της κατάθεσης των επιδοτήσεων.

Αυτό τονίστηκε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου από μέλη της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας. Οι αγρότες ζητούν, άμεσα, την υλοποίηση της δέσμευσης για εφαρμογή του ακατάσχετου ποσού των 15.000 ευρώ και την κατάργηση του  φόρου στο κρασί.

?

Το παρών έδωσαν ο πρόεδρος της  ΕΟΑΣΝΛ  κ. Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ε.Ο.Α.Σ.Ν.Λ ,  ο κ. Αλέξανδρος Λαχανάς, εκπρόσωπος του μπλόκου Πλατυκάμπου,  και οι κ.κ. Γιάννης  Κουκούτσης,  Νίκος Ζαμπούνας, Γεώργιος Σακοράφας και κ. Θεόδωρος Μπακαϊμης, μέλη της ΕΟΑΣΝΛ.

Ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ κ. Ρίζος Μαρούδας τόνισε πως, «πρέπει να κατατεθεί άμεσα στην Βουλή και μάλιστα με την μορφή του κατεπείγοντος, τροπολογία που να προστατεύει τους τραπεζικούς λογαριασμούς αγροτών και κτηνοτρόφων. Εάν, δεν γίνει αυτό, η πλειοψηφία των αγροτών και κτηνοτρόφων δεν πάρει χρήματα».

Για το φόρο στο κρασί υποστήριξε ότι, «πρέπει να καταργηθεί άμεσα γιατί δεν επηρεάζει αρνητικά μόνο τους παραγωγούς αλλά και τους καταναλωτές. Άλλωστε, αποδείχθηκε ότι μέτρο αυτό έχει αποτύχει, καθώς τα έσοδα για το κράτος έχουν μειωθεί».

«Μεγάλο πλήγμα για τους αγρότες είναι οι ανοιχτές τιμές» επεσήμανε από την πλευρά του ο κ. Αλέξανδρος Λαχανάς,  καθώς  κάτι τέτοιο αφαιρεί από τον παραγωγό την διαπραγματευτική δύναμη και τους μετατρέπει σε όμηρους των εμπόρων και μεγαλοβιομηχάνων.

?

Η πρόταση των αγροτών  σε αυτές τις περιπτώσεις  είναι «να ισχύουν οι κατώτερες εγγυημένες τιμές, όπως στο σιτάρι, ανεξάρτητα εάν η τιμή πώλησης είναι χαμηλή», είπε, ο κ. Μαρούδας που κάλεσε τους αγρότες και κτηνοτρόφους να πάρουν μέρος μαζικά στις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν τόσο στη Λάρισα όσο και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Μέρος αυτών των κινητοποιήσεων είναι η παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη στις 11 το πρωί στο γραφείο του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης  Βασίλη Κοκκαλη, όπου θα επιδιώξουν τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρο Αραχωβίτη ώστε να του μεταφέρουν τα αίτημα τους που εξακολουθούν παρά τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης και των υπουργών να παραμένουν ανικανοποίητα, συμπλήρωσε ο κ. Ρίζος  Μαρούδας.

Στη συνέντευξη τύπου τόσο οκ. Αλέξανδρος  Λαχανάς όσο και ο κ. Γιάννης  Κουκούτσης στάθηκαν στο πρόγραμμα της νιτρορύπανσης, τονίζοντας ότι δεν μπορούν να μένουν εκτός προγράμματος περιοχές του Δήμου Κιλελέρ που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με τα νιτρικά.

Από τις αναφορές των αγροτών στα προβλήματα τους δεν έλειψαν τα αγροτοδικεία    και οι εξισωτικές αποζημιώσεις των κτηνοτρόφων.

 

www.ert.gr

Διαβάστε ολόκληρη την είδηση πατώντας εδώ
To koytsompolio.gr είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης και παρουσίασης συνοπτικών ειδήσεων και άρθρων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους. Η συλλογή, ταξινόμηση και ανάρτηση των συνόψεων των ειδήσεων/άρθρων στον Ιστότοπο γίνεται αυτόματα μέσω της τεχνολογίας RSS. Γι' αυτό το λόγο, δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των άρθρων που δημοσιεύονται ούτε για το πως θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες αυτές από τους χρήστες. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις