Εθελοντικός καθαρισμός λίμνης Λάδωνα

Εθελοντικός καθαρισμός λίμνης Λάδωνα

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ο «6ος Εθελοντικός Καθαρισμός Λίμνης Λάδωνα», το πρωί της Κυριακής 14 Οκτωβρίου 2018, που οργάνωσαν η Ένωση Συλλόγων Δ.Ε. Κοντοβάζαινας, ο Δήμος Γορτυνίας, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ), η ΔΕΗ Λάδωνα, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Συμμετείχαν κάτοικοι της περιοχής, μέλη της Ένωσης Συλλόγων Δ.Ε. Κοντοβάζαινας που ήρθαν από την Αθήνα, η διεύθυνση και το προσωπικό της ΔΕΗ με οχήματα, μέλη της δημοτικής αρχής με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Γιαννόπουλο, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, μέλη του Συλλόγου Γορτυνίας «Ο Λάδωνας» και το προσωπικό του Δήμου Γορτυνίας με απορριματοφόρα οχήματα.

Η περιβαλλοντική δράση του καθαρισμού της λίμνης, οργανώθηκε για 6η χρονιά από τους παραπάνω συνεργαζόμενους φορείς, πραγματοποιείται κάθε φθινόπωρο και έχει σκοπό τον καθαρισμό των ακτών της λίμνης, την ανάδειξη και προβολή της, την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, αλλά και την καλλιέργεια πνεύματος εθελοντισμού και συνεργασίας. Τα αποτελέσματα της δράσης και το μήνυμα που εκπέμπει, αποδείχτηκαν θετικά γιατί φέτος το περιβάλλον της λίμνης ήταν πιο καθαρό από τις προηγούμενες χρονιές.

Παράλληλα με τον καθαρισμό, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το μαγευτικό τοπίο της λίμνης με σύμμαχο τον υπέροχο καιρό.

Παρόντα ήταν και πολλά μέσα ενημέρωσης της Αρκαδίας προβάλλοντας τη δράση.

Το μεσημέρι της Κυριακής προσφέρθηκε γεύμα για τους εθελοντές από το Δήμο Γορτυνίας στο χωριό Δήμητρα, πλάι στο Φαράγγι του Λάδωνα.

από δελτίο Τύπου
κεντρική φωτό: ερτ (αρχείο)
πηγή φωτό: Δήμος Γορτυνίας

www.ert.gr

Διαβάστε ολόκληρη την είδηση πατώντας εδώ
To koytsompolio.gr είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης και παρουσίασης συνοπτικών ειδήσεων και άρθρων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους. Η συλλογή, ταξινόμηση και ανάρτηση των συνόψεων των ειδήσεων/άρθρων στον Ιστότοπο γίνεται αυτόματα μέσω της τεχνολογίας RSS. Γι' αυτό το λόγο, δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των άρθρων που δημοσιεύονται ούτε για το πως θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες αυτές από τους χρήστες. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις